Continuen els gasos nocius en les proximitats del volcà de La Palma set mesos després d’acabar l’erupció

Les últimes medicions de la Guàrdia Civil desaconsellen qualsevol activitat humana en la zona per la presència elevada de monòxid de carboni

Imatge aèria de la superfície de la Palma que cobreix encara la lava / Guàrdia Civil

La lava del volcà Cumbre Vieja, l’erupció del qual es va detindre el 13 de desembre després d’estar 85 dies amb activitat, encara emana gasos nocius per a la salut que desaconsellen qualsevol mena d’activitat humana. Així ho ha constatat la Guàrdia Civil, en els últims mesuraments que ha efectuat en aquesta zona.

Els agents han informat, a través d’un comunicat, que després dels últims mesuraments que han dut a terme sobre la lava que ha cobert la zona més pròxima al volcà, els resultats evidencien alts nivells de gasos com el monòxid de carboni.

Els agents controlen amb drons aquelles zones afectades per la lava on és impossible accedir caminant o en vehicle. Aquests controls s’efectuen periòdicament per a comprovar l’evolució de les restes que cobreixen l’illa.

L’erupció del volcà Cumbrevieja va començar el 19 de setembre, era l'última que es produïa des del 1971, quan va entrar en erupció el del Teneguía. La del setembre passat va ser l’erupció històrica més llarga registrada a l’illa de La Palma, la tercera de l’arxipèlag. 

També et pot interessar

stats