Continuen les discrepàncies entre el PSOE i Unides Podem per la futura llei de l'habitatge

Els socialistes van presentar ahir la seua primera proposta, però Unides Podem afirma que s'està incomplint el pacte de govern.

El PSOE planteja un sistema de bonificacions per als propietaris que rebaixen els preus en determinades zones / À Punt NTC

La futura llei de l'habitatge hauria d'haver estat a punt al febrer. No obstant això, les discrepàncies entre el PSOE i Unides Podem impedeixen tancar-la.

Aquest dimecres els socialistes van presentar la seua primera proposta per escrit, on es rebutja limitar directament el preu dels lloguers i, a canvi, es proposa establir un sistema de bonificacions per als propietaris que rebaixen els preus en determinades zones i a determinats inquilins. Per exemple, es planteja una bonificació màxima del 90% en l'IRPF per als propietaris que rebaixen el lloguer un 10% en zones tensionades.

Per a Unides Podem, no obstant això, aquesta proposta incompleix el pacte de govern, un acord que ha de frenar les pujades abusives del lloguer posant sostre a les rendes en zones on el mercat està tensionat. Com col·locar aquest sostre és, de fet, el motiu que ocasiona disputes entre els socis de la coalició.

Sense arribar de moment a un punt comú, les reunions per a tractar d'assolir un acord continuaran la pròxima setmana.

També et pot interessar

stats