El PSOE proposa modular la desgravació del lloguer en l’IRPF

Podem rebutja la proposta d’aplicar “únicament incentius fiscals”.

La secretària d'Estat per a l'Agenda 2030, Ione Belarra, en la seu del Ministeri de Drets Socials
La secretària d'Estat per a l'Agenda 2030, Ione Belarra, en la seu del Ministeri de Drets Socials / Ricardo Rubio (Europa Press)
17 de març 2021 - 17:58

Continua la disputa entre el PSOE i Podem pel que fa a la futura llei pel dret a l'habitatge, de la qual fa dos mesos que negocien l'avantprojecte.

Aquest dimecres el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, que dirigeix el PSOE, ha presentat una proposta a la secretaria d’Estat per a l’Agenda 2030, Ione Belarra, a través del secretari general d’Agenda Urbana i Habitatge, David Lucas. S'hi rebutja la limitació de preus màxims exigida pel departament de Drets Socials i proposa modular l’actual desgravació del 60% en l’IRPF per rendiment net del lloguer de l'habitatge actual com a mecanisme per a la contenció de preus. 

Així, planteja un percentatge de reducció general del 50% en els nous contractes d’arrendament, modulables en funció de diversos criteris. Per exemple, per al lloguer a joves entre 18 i 35 anys proposa una reducció addicional del 20% (un 70% en total) i per a l’habitatge protegit i cases recentment rehabilitades, un 10% adicional (60% en total).

Podem rebutja la proposta

La formació morada ha rebutjat la proposta d’aplicar “únicament incentius fiscals” per a abaixar els preus del lloguer perquè la consideren un “incompliment flagrant” de l’acord del govern de coalició per la part socialista. Així ho han apuntat després de la reunió entre Lucas i Belarra. 

Argumenten que la solució del PSOE "consisteix a dedicar recursos públics que han d'assumir tots els contribuents, les rebaixes en la renda que fa qui tinga un habitatge en lloguer". Per això pensen que el seu soci de govern ha “sucumbit” a les propostes de la patronal inmobiliària amb un model que beneficia els grans propietaris, en compte d’establir obligacions que facen aflorar immobles buits que abaixen els lloguers. 

També et pot interessar

stats