Continua la disputa entre Xeraco i Gandia pels terrenys de la platja de l’Auir

Els dos consistoris han escenificat el desacord alçant dos actes de la delimitació dels termes municipals.

Continua la disputa entre Xeraco i Gandia pels terrenys de la platja de l’Auir

Els ajuntaments de Gandia i Xeraco, a la Safor, han alçat dos actes de la delimitació dels termes en la disputa que mantenen per la titularitat d’uns terrenys de la platja de l’Auir. Els dos consistoris es disputen la propietat d’una zona protegida, de gran valor mediambiental, de més de 100.000 metres quadrats.

Gandia s’ha negat a participar en l’acte de delimitació del terme que havia proposat Xeraco, i cada comissió ha alçat la seua pròpia acta. D’aquesta manera s’ha escenificat el desacord sobre la titularitat d’aquesta franja litoral important.

Els dos municipis reclamen la titularitat d’un lloc que està catalogat com a zona d’especial protecció d’aus i, encara que genera despeses pel manteniment, també rep ajudes de la Unió Europea per protecció mediambiental.

Xeraco diu que el riu Vaca marca el límit entre termes. Gandia, ara per ara, demana més informes i ha denunciat que l’Ajuntament de Xeraco ha alterat la desembocadura del riu “d’una forma unilateral i voluntària”, per a modificar les referències d’amidament del terme, ha dit Lorena Milvaques, vicealcaldessa de Gandia.

També et pot interessar

stats