Continua la batalla toponímica entre Castelló de la Plana i Castelló

L'Ajuntament de la capital de la Plana Alta es pregunta com és possible que s'haja permés que dos municipis tinguen el mateix nom

Continua la batalla entre Castelló de la Plana i Castelló (Ribera Alta) pel nom dels municipis / À Punt NTC

L'Ajuntament de Castelló de la Plana denuncia que la coincidència entre el topònim de la seua ciutat i el de Castelló (a la Ribera Alta) genera confusions. Mentre que a la comarca del sud no veuen el problema, a la Plana Alta denuncien que vora 2.000 expedients van a parar al consistori erroni, "una disfunció que retarda els procediments", en paraules de Vicent Sales, portaveu de l'equip de govern.

Per contra, Hortensia Gómez, l'alcaldessa de Castelló (el de la Ribera) ha assegurat que no és cap problema, "en absolut". "El topònim no és el mateix", ha negat Gómez. "Ells són Castelló de la Plana i nosaltres som Castelló", ha conclòs.

El fet és que Castelló de la Plana va adoptar el nom en valencià el 2019 i ara recupera la versió bilingüe, un canvi en la toponímia per al qual el consistori de la Plana Alta no descarta la via judicial, iniciada per l'anterior equip de govern. "Estem esperant que el Tribunal Superior de Justícia resolga aquesta qüestió, ens resulta incomprensible com és que un Ajuntament va poder permetre que hi haguera dues ciutats amb el mateix nom", ha lamentat Sales.

Mentrestant, Castelló (el de la Ribera Alta), manté la mà estesa per a buscar remeis a aquest inconvenient. "Jo em pose a disposició de l'Ajuntament de Castelló de la Plana. Si això és un problema, perquè el soroll no és bo", ha insistit Gómez. Una cooperació per a trobar solucions que agraden a Castelló de la Plana... i a Castelló.

També et pot interessar

stats