Continua baixant la incidència de Covid-19 en les residències valencianes: els contagis cauen a la meitat l'última setmana

La patronal Aerte remarca que els geriàtrics han tornat a una situació pareguda a la que hi havia a mitjan octubre i que més del 92% estan nets del virus. 

Una dona es vacuna al centre de dia de majors de Burjassot / Biel Aliño (Efe)
Una dona es vacuna al centre de dia de majors de Burjassot / Biel Aliño (Efe)

Els nous casos de Covid-19 registrats en les residències de la Comunitat Valenciana han baixat un 47,92% en l'última setmana, segons l'anàlisi elaborada per l'Associació Empresarial de Residències i Serveis a Persones Dependents (Aerte) de la Comunitat Valenciana amb les dades de la Conselleria de Sanitat Universal. 

Els darrers set dies són de fet, els que menys contagis han registrat des de l'última setmana de setembre. A més, s'han comptabilitzat 37 defuncions, un descens del 36,21% que col·loca la setmana passada com la que menor xifra de residents morts ha deixat des de mitjan novembre. "Estem en la situació que teníem el 21 d'octubre, encara que la tendència en aquell moment era a l'alça i no a la baixa, com ara", ha destacat aquest dilluns la patronal. 

L'entitat ha informat que, segons les dades de la Conselleria de Sanitat, els nous casos positius de la setmana passada a tot el territori han sigut 1.873, la qual cosa suposa un descens del 40,58% respecte de la setmana anterior (3.152). En el cas de les residències s'han detectat 50 contagis, el que implica un descens del 47,92% respecte de la setmana anterior (quan n'hi van haver 96). 

Segons Aerte, el descens de casos en centres de majors és set punts i mig superior al general de la població. La patronal de les residències també destaca que la darrera ha sigut la setmana amb menys contagis en residències des de l'última de setembre, i el balanç de nous positius setmanals deixa un descens del 82,63% en un mes.

Respecte als 37 decessos d'interns amb Covid-19, remarquen que suposen un descens del 36,21% respecte de la setmana anterior, en la qual n'hi van haver 58. "Lamentant totes les defuncions que s'han produït, aquesta ha sigut la setmana amb menys defuncions des de mitjan novembre, suposa un descens del 76,28% en un mes de les acumulades en una setmana".

A més, segons Aerte, el 92,05% de les residències valencianes estan netes de casos confirmats. Els centres amb positius, destaquen, s'han reduït més d'un 83,54% en un mes –des del 12 de febrer, quan hi havia 158 geriàtrics afectats per la Covid-19, fins al 12 de març, quan hi ha 26.

També et pot interessar

stats