Els positius cauen un 44,83% a les residències en l'última setmana

Els centres de la Comunitat Valenciana registren 96 casos, mentre que n'hi va haver 174 la setmana anterior.

Imatge en una residència de la tercera edat
Imatge en una residència de la tercera edat / EuropaPress

Els casos positius de coronavirus a les residències de la tercera edat de la Comunitat Valenciana han caigut un 44,83% en l'última setmana, i s'han quedat en 96, davant dels 174 de la setmana anterior, segons l'anàlisi realitzada per la patronal Aerte amb les dades de la Conselleria de Sanitat Universal.

Durant la setmana passada els nous casos positius totals de Covid-19 a la Comunitat Valenciana van ser 3.152, la qual cosa va suposar un descens del 30,88% en comparació amb la setmana anterior, amb 4.560 contagis. En concret, el descens de casos en residències és 14 punts superior al general de la població.

Aquesta ha sigut la setmana amb menys contagis en residències des de mitjan octubre i ha significat un descens del 92,88% dels contagis des del pic més alt assolit l'última setmana de gener, en la qual va haver-n'hi 1.349.

El nombre de defuncions per Covid-19 a les residències aquesta setmana ha sigut de 58, un 42,57% menys en comparació amb l'anterior, en la qual se'n registraren 101. Aerte, l'Associació Empresarial de Residències i Serveis a Persones Dependents de la Comunitat Valenciana, ha subratllat que aquesta setmana ha sigut la que ha presentat menys defuncions des de la primera de desembre. Les xifres suposen un descens del 66,08% de les morts des del pic més alt de la tercera onada, en el qual va haver-hi 171 morts.

Actualment, un 82% de les residències de la Comunitat Valenciana està sense casos confirmats i els centres amb casos positius s'han reduït més d'un 67% en un mes: el 5 de febrer hi havia 189 centres amb casos, mentre que el 5 de març va haver-n'hi 61. Per tant, segons Aerte, la situació és aproximadament la del 10 de novembre, dia en què hi havia 66 centres amb casos.

També et pot interessar

stats