EN CONTEXT | El càncer ja supera les malalties circulatòries com a primera causa de mort en homes

D'ací a 6 anys el càncer de pulmó serà la primera causa de mort en dones

Diumenge és el Dia Mundial de la Lluita contra el Càncer / 'En context'

El càncer va ser la causa del 23% de les defuncions a la Comunitat Valenciana l'any passat. La paraula càncer, que engloba més de cent malalties diferents, és ja la primera causa de mort en homes i, en el cas concret del càncer de pulmó, s'estima que d'ací a sis anys el càncer de pulmó siga la primera causa de mort en dones. 

Cada any se'n diagnostiquen més casos. La malaltia avança, però, afortunadament, la investigació mèdica també, fins al punt que en les últimes quatre dècades s'ha aconseguit la supervivència en vora el 70% dels pacients. Hui, En context, Sílvia Aucejo posa el focus en l'esperança i el ritme en què avança la investigació. 

És crucial tota la investigació que es desenvolupa a Europa i, en el nostre cas, als hospitals valencians. Investiguen els mecanismes moleculars i immunològics del càncer i busquen tractaments concrets per a cada tumor de cada pacient. Parlem de la medicina personalitzada, la gran esperança.

Només cal fer una ullada al passat, a principis del segle passat la supervivència era només del 10 %, després va arribar la quimioteràpia, que va suposar un pas gegant i ara els tractaments biològics, la genètica i també la intel·ligència artificial. L'objectiu del 2040: que el càncer puga començar a considerar-se una malaltia crònica.

També et pot interessar

stats