Els contagis repunten durant el cap de setmana: 509 nous casos des de divendres

 La pressió hospitalària també puja a la Comunitat Valenciana, amb 175 persones ingressades, 45 d’elles en les UCI

Imatge d'arxiu d'una de les sales de l'Hospital Clínic de València
Imatge d'arxiu d'una de les sales de l'Hospital Clínic de València / À Punt NTC

El contagis de coronavirus repunten durant el cap de setmana a la Comunitat Valenciana. La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat 509 nous positius des de l’última actualització de divendres, vora el doble que dilluns passat, quan es van comunicar 290 casos. 

A més, per tercera jornada consecutiva, augmenten també els casos actius al territori valencià. Ara hi ha 1.836 persones malaltes de Covid-19, 188 més que divendres passat. 

Davant aquest creixement dels contagis, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha fet una crida a la ciutadania, a qui ha demanat prudència, sobretot en aquells espais festius on sembla que "la pandèmia ja no existeix". 

Aquest dilluns se compleixen 10 dies de l'entrada en vigor de l’última actualització de les mesures per contindre l’avanç de la Covid, en què es va derogar la “immensa majoria” de les restriccions. Des del 9 d’octubre, ja no hi ha un màxim en els aforaments en bars, restaurants, comerços i grans celebracions i es permet el ball en les discoteques amb mascareta. Tot i que Puig ha deixat clar que la pandèmia encara no està superada, sinó que el que ha acabat és "la pitjor fase", insisteix: "El virus continua estant ací i per això hem de mantindre la prudència". 

Puja la pressió hospitalària

Un altre dels indicadors epidemiològics que empitjora des de l’última actualització de la Conselleria de Sanitat és la pressió hospitalària. En aquests moments hi ha 175 persones ingressades als centres sanitaris valencians, 32 més que divendres. Creix també de 4 el nombre de malalts en vigilància intensiva, que hui en són 45. 

D'altra banda, s'ha registrat la defunció d’una persona de 80 anys en els últims set dies. Així, des de l’inici de la pandèmia a la Comunitat Valenciana, han mort 7.820 persones. 

També et pot interessar

stats