Els contagis repunten a la Comunitat Valenciana: 332 casos en només un dia

És la xifra més alta de positius de coronavirus des del 17 de maig, quan se'n van notificar 387

Un dels corredors de l'Hospital Clínic de València, un dels centres valencians que acull pacients amb Covid-19
Un dels corredors de l'Hospital Clínic de València / Efe

Els contagis de coronavirus repunten a la Comunitat Valenciana. Aquest dimarts la Conselleria de Sanitat Universal ha notificat 332 casos en les últimes 24 hores. És la xifra més alta de positius des del 17 de maig, quan es van comunicar 387 durant el cap de setmana. 

Davant aquest increment, la consellera Ana Barceló ha fet una crida a la prudència i responsabilitat, tot i que ha remarcat que 332 contagis en un dia “no són res comparat amb els vora set mil del mes de gener”. 

El registre d’aquest dimarts és notablement superior al de la mitjana de casos durant la setmana, que se situa en 181 positius. La mitjana ha anat pujant lleugerament, però de manera progressiva, durant l’últim mes. 

La pressió hospitalària es manté a la baixa

Per segon dia consecutiu, la pressió hospitalària es manté a la baixa. En aquests moments, els centres sanitaris valencians tenen 105 persones ingressades, 7 menys que dilluns. Pel que fa a les unitats de cures intensives, pugen en dos malalts, fins a les 16 persones en vigilància intensiva. 

Pel que fa a les defuncions, la Conselleria de Sanitat Universal ha notificat una defunció, que correspon al mes de febrer. Així, el nombre de persones que han mort des de l’inici de la pandèmia s’eleva fins a 7.449. 

32 alumnes contagiats en un viatge de fi de curs

Sanitat ha notificat un brot de coronavirus en un viatge de fi de curs de Batxillerat que afecta, de moment, 32 estudiants de diferents instituts. Els estudiants van viatjar en ferri el passat 12 de juny fins a Mallorca, on van estar fins al dia 18 de juny. Durant el viatge van conviure amb estudiants d'altres comunitats autònomes, que també han notificat els seus respectius brots al Ministeri de Sanitat.

Una vegada de tornada, alguns estudiants van mostrar símptomes compatibles amb la Covid-19 i se'ls va realitzar la prova PCR. Salut Pública continua en aquests moments amb la investigació del brot i el seguiment de contactes.

També et pot interessar

stats