Primer contagi a la península: una dona resident a Barcelona

Ja hi ha sis casos a Espanya en donar també positiu la dona del turista italià contagiat a Tenerife.

Exterior de l’hospital de Santa Cruz, on s’ha confirmat un dels quatre casos de coronavirus a Espanya
Exterior de l’hospital de Santa Cruz, on s’ha confirmat un dels quatre casos de coronavirus a Espanya / Borja Suarez (Reuters)

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha confirmat el primer cas de coronavirus a Barcelona, una dona de 36 anys resident a la ciutat comtal que havia viatjat al nord d’Itàlia entre els dies 12 i 22 de febrer.

El secretari de Salut Pública de Catalunya, Joan Guix, ha explicat que la dona contagiada de Barcelona va contactar anit amb l'Hospital Clínic, "on es va fer el test epidemiològic i microbiològic”. També ha aclarit que ja han localitzat les 25 persones que havien estat en contacte amb ella. “Són persones sanes, per la qual cosa faran aïllament domiciliari uns 14 dies amb vigilància per si apareguera alguna simptomatologia”, ha apuntat.

El responsable de Salut Pública català ha recordat que un 80% dels casos del Covid-19 són lleus, un 15% són greus i un 2% són crítics. “Estem davant d’una malaltia amb un perfil similar a la síndrome gripal”, ha matisat sobre aquest nou virus que pretenen “contindre i erradicar”. També ha explicat que el protocol a seguir s’adapta constantment a l’actualitat, en coordinació amb el Ministeri de Sanitat i amb el Centre de Control de Malalties de la Unió Europea.

Segons ha explicat, una de les modificacions del nou protocol català és la inclusió de les noves regions de risc a banda de la província xina de Hubei, epicentre de la malaltia. El portaveu de l’Agència de Salut Pública de Catalunya ha apuntat que aquest document “viu” ha incorporat la zona de la Llombardia, el Vèneto, el Piemont i l'Emília-Romanya.

Segon cas a Tenerife en menys d'un dia

A Tenerife, la dona del turista italià contagiat també ha donat positiu en la primera prova, segons ha indicat en un comunicat el govern de les Canàries. La parella estava de vacances a l'illa: l'home va donar positiu dilluns i aquest dimarts s'ha sabut que ella ha donat positiu en la primera prova.

El de Catalunya és el primer cas de contagi a la península i el quint detectat a Espanya. Dels quatre casos registrats a les Canàries, dos ja estan curats i els altres són el metge italià i la seua dona. Aquests últims casos han provocat que l’hotel on s’allotjaven estiga en quarantena des de dilluns passat.

El govern espanyol, després del Consell de Ministres d’aquest dimarts, ha llançat un missatge de “tranquil·litat” a la ciutadania i ha assegurat que el país està preparat per a la possible expansió i propagació del Covid-19.

També et pot interessar

stats