Consum alerta de la presència d’ingredients no etiquetats en castellà en una tauleta de Milka

El ministeri ha recomanat a les persones amb al·lèrgies i intoleràncies que s’abstinguen de consumir aquest xocolate

Tableta de Milka MMMAX bubbly caramel
Tableta de Milka MMMAX bubbly caramel / Milka

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), dependent del Ministeri de Consum, ha advertit aquest dijous de falta d'etiquetatge en espanyol d'un lot de tauletes de xocolate Milka. Per aquest motiu han recomanat a aquelles persones amb al·lèrgia o intolerància a qualsevol dels ingredients d'aquestes tauletes de xocolate que s'abstinguen de consumir-ne.

Mondeléz Internacional ha emés un comunicat sobre aquest incident, en el qual assenyala que es tracta d'un únic lot afectat: l'OOV0432741 de tauletes de xocolate Milka 250G MMMAX Luflée Caramel amb data de caducitat 06.04.24. Com a mesura de precaució, recorda que entre els seus ingredients hi ha fruits de corfa i blat, a més que les tauletes contenen llet, soja o avellana.

El consum d'aquest producte no comporta cap risc per a la població que no té intoleràncies ni al·lèrgies. "Aquestes tauletes compleixen amb les normes i estàndards de qualitat, però, com que no estan etiquetades en castellà, no és fàcil reconéixer els al·lergògens en els idiomes que estan inclosos en aquestes", assenyalen en el comunicat.

El producte s'ha distribuït, entre altres, a la Comunitat Valenciana

Segons la informació disponible, la distribució inicial ha sigut a les comunitats autònomes d'Andalusia, Aragó, Catalunya, Cantàbria, Madrid i Comunitat Valenciana, si bé no es descarta que puguen existir redistribucions a altres comunitats autònomes.

Aquesta informació ha sigut traslladada a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI), a fi que es verifique la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització. El cas de voler procedir a la devolució del producte o requerir qualsevol aclariment referent a la incidència, la companyia assenyala als afectats que contacten amb el Servei d'Atenció al consumidor en el telèfon 900 963 248 de dilluns a divendres en horari de 09.00 h a 18.00 h; o a través del formulari de contacte de la pàgina web.

També et pot interessar

stats