El Consorci del Riu Millars localitza set abocaments il·legals en un mes en la zona protegida

L'últim localitzat és el més perillós de tots perquè es tracta de productes químics com dissolvents i desgreixadors.

L'últim abocament il·legal és el més perillós perquè és de productes químics
L'últim abocament il·legal és el més perillós perquè és de productes químics / Consorci del Riu Millars

La guàrdia rural del Consorci del Riu Millars ha localitzat en les últimes tres setmanes fins a set abocaments il·legals en el tram més baix del paisatge protegit de la desembocadura format per restes de construcció, runes i productes químics tòxics com ara dissolvents i desgreixadors. Les deixalles han aparegut escampades a les dues vores del riu, als termes municipals de Borriana i Almassora. En un comunicat, el consorci qualifica d'excepcional el volum d'abocaments que s'estan trobant enguany.

El primer abocament il·legal, a finals de març, estava format per portes, finestres i taulells, i feia sospitar d'una reforma particular. Uns dies més tard, van aparéixer restes de rajoles, morter i taulells. La setmana passada es van trobar deixalles que apunten a una reforma d'un bar. L'últim abocament documentat és el més perillós, segons el consorci, perquè és de productes químics utilitzats en tallers de cotxes i camions. En aquest últim cas, també es va trobar documentació particular que s'ha lliurat a la Policia Local de Borriana perquè localitze l'infractor.

El consorci recorda que denuncien tots els abocaments il·legals que localitzen i que els infractors s'enfronten a multes econòmiques elevades per llançar residus a la zona protegida del Millars. Afigen que, seguint el recorregut del riu, hi ha ecoparcs on depositar gratuïtament els enderrocs i les deixalles.

També et pot interessar

stats