El Consorci del Millars netejarà de fang el riu si no identifiquen els responsables de l'abocament

Pensen que l'origen de l'abocament és en una bassa de reg pròxima a la desembocadura.

Un agent del Seprona desenvolupa tasques d'investigació a la vora del riu Millars
Un agent del Seprona desenvolupa tasques d'investigació a la vora del riu Millars

El Consorci del riu Millars ha confirmat a À Punt Mèdia que netejarà el vessament incontrolat que ha format una manta de brutícia d'uns 300 metres en la vora dreta del riu Millars, al pas pel terme municipal de Vila-real, si els agents del Seprona no arriben a identificar les persones responsables. 

L'abocament de residus plàstics i orgànics afecta un paratge protegit que es troba molt pròxim a la desembocadura del riu, entre el pont de l'autovia CV-10 i el de l'AP-7. El fang i el fem s'acumulen des de fa dos dies en aquest espai, donant un panorama desolador que contrasta amb el marge contrari de la desembocadura, on l'aigua del riu flueix entre la vegetació mediterrània. 

És un espai de gran valor ecològic gestionat pel Consorci Mancomunat de la Plana, que ha assegurat que el vessament ha causat importants danys a la fauna i la flora que componen aquest paisatge, com les llúdries. Tot i això, l'Ajuntament de Vila-real no ha donat encara cap orde d'arreplega. 

Els guardes del Consorci Mancomunat del Millars es pensen que l'abocament s'ha originat de manera incontrolada des d'una bassa de reg pròxima al paratge natural de la desembocadura.

De fet, molts veïns han manifestat que no estem davant d'una situació insòlita, ja que no és la primera vegada que es produeix un abocament així. Lamenten la falta de civisme d'algunes persones, que no tenen "cap mirament" a l’hora de llançar brutícia al Millars.

La recerca de la Guàrdia Civil per a trobar els responsables del vessament l'estan fent pels habitatges que hi ha al voltant de la desembocadura del Millars.  

També et pot interessar

stats