La conselleria treballa en la contractació del professorat que impartirà religió islàmica
Més de 70 famílies han sol·licitat participar en el programa pilot impulsat per la Conselleria d’Educació per a fer complir la llei.
Ahir, 9 de novembre, va acabar el termini perquè les famílies comunicaren a la Conselleria d’Educació la seua intenció de participar en el programa pilot impulsat per a implantar la religió islàmica als col·legis de la Comunitat Valenciana. D’aquesta manera, l'administració fa complir l’acord de cooperació de l’estat amb la Comissió Islàmica d’Espanya.
Eren els pares i els tutors dels estudiants dels centres seleccionats els qui ho havien de sol·licitar al centre escolar. Encara sense confirmació oficial, que es coneixerà la setmana que ve, almenys unes 70 famílies del Baix Segura i el Baix Vinalopó han demanat que els seus fills i filles reben aquestes classes.
A Alacant impartiran la religió islàmica en un total de set col·legis de tres municipis diferents: Crevillent, on el nombre d'estudiants d'origen magribí que practiquen aquesta religió està entre el 40% i el 75%, Catral i Almoradí. En aquest últim, el 12% de la població practica l'islam.
Més de 70 famílies han emplenat la sol·licitud. Aquesta xifra podria augmentar quan la conselleria dispose de les dades definitives. Perquè l’assignatura es puga impartir, haurà d’haver-hi un nombre mínims d’alumnes per nivell. Les matriculacions començaran quan la conselleria contracte els professors que oferiran les classes, un procés en el qual ja s'està treballant.
Als docents se'ls exigirà la carrera de magisteri i hauran de comptar amb la declaració d'idoneïtat de la seua confessió religiosa. A més, han de tindre la capacitació en valencià, com s'exigeix a la resta de docents. La Comissió Islàmica d'Espanya proposarà els candidats i dissenyarà el contingut de l’assignatura.
La iniciativa de la conselleria ha generat debat als municipis. Una de les postures més critiques l’han mostrat els ajuntaments i les associacions de mares i pares d’alumnes, que han criticat els criteris seguits per l’administració per a seleccionar els centres educatius on s'impartirà religió islàmica. Tant l’alcalde de Crevillent, César Asensio, com l’alcaldessa d'Almoradí, María Gómez, n'han deixat constància, amb l'argument que als centres ja falten molts recursos per atendre les necessitats de l’alumnat. Per exemple, a Almoradí, els alumnes han de fer classe a 13 aules prefabricades.
Fa uns dies, les ampes d'Almoradí també van mostrar el seu rebuig a la implantació de la religió islàmica als centres escolars. Consideren que els col·legis estan massificats, per això, no descarten pròximes mobilitzacions.