El conseller Gómez demana un consell interterritorial per a abordar el dèficit de personal sanitari

Sanitat demana que el sistema d'elecció de places MIR no deixe places desertes, entre altres mesures

El conseller de Sanitat ha participat aquest dijous en la primera reunió del Consell Interterritorial convocada per l anova ministra
El conseller de Sanitat ha participat aquest dijous en la primera reunió del Consell Interterritorial convocada per la nova ministra / GVA

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha sol·licitat a la ministra de Sanitat, Mónica García, una reunió del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) per a abordar de manera exclusiva el principal problema que afronta en l'actualitat la sanitat pública, "el greu dèficit de professionals sanitaris".

Gómez, que ha participat aquest dijous per videoconferència en la primera reunió del Consell Interterritorial convocada per la nova ministra de Sanitat, ha afirmat que es tracta d'una situació crítica que es manifesta en idèntiques circumstàncies en tots els serveis de salut autonòmics.

En aquest sentit, ha anunciat l'adhesió de la Conselleria de Sanitat al manifest de consellers de Sanitat per a la presa de mesures urgents en matèria d'Atenció Primària, que les conselleries de Sanitat de Galícia i el País Basc van remetre al ministeri el juliol del 2022.

Des de llavors, segons ha afirmat el conseller, "s'ha agreujat encara més la situació de dèficit d'especialistes de medicina familiar i comunitària que totes les comunitats autònomes pateixen i les mesures reivindicades són encara més necessàries".

El manifest contempla un conjunt de mesures de competència estatal en matèria de formació sanitària especialitzada per a implantar de manera urgent, que són, entre d'altres, garantir que el sistema d'elecció de places MIR no deixe places desertes, la creació de l'especialitat de medicina d'urgències i emergències o l'ampliació d'unes 1.000 places anuals de formació mèdica especialitzada en medicina familiar i comunitària.

Gómez considera "una necessitat urgent" que es tracte la falta de personal com a únic punt en un Consell Interterritorial.

També et pot interessar

stats