El Consell de Ministres aprova la venda dels autotests d'antígens

La mesura es farà efectiva dimecres, quan es publicarà en el Butlletí Oficial de l’Estat, i posarà fi a mesos de treball del Ministeri de Sanitat.

Una jove es realitza un test d'antígens a la farmàcia on l'acaba d'adquirir
Una jove es fa un test d'antígens a la farmàcia on l'acaba d'adquirir / Quique Garcia

El Consell de Ministres ha aprovat la compra d'autotests d'antígens per al diagnòstic de la Covid-19 sense recepta mèdica a les farmàcies, que haurà d'esperar una setmana més. Una reforma legal que, malgrat ja estar avalada pel Consell d’Estat, dimarts passat va caure de l’agenda del Consell de Ministres a causa de la crisi de govern.

La mesura es farà efectiva demà dimecres, quan es publicarà en el Butlletí Oficial de l’Estat, i posarà fi a mesos de treball del Ministeri de Sanitat.

D’aquesta manera serà possible adquirir els tests d’antígens per a l’autodiagnòstic de la Covid-19 sense prescripció mèdica a les farmàcies. L’objectiu és facilitar la identificació dels positius sospitosos i poder prendre mesures davant de la progressió de la pandèmia.

Una mesura molt esperada

Fa mesos que el sector farmacèutic reclamava aquest canvi en la normativa, que fa temps que es va modificar en altres països d’Europa, com ara Alemanya. 

La demora en la tramitació -està en marxa des d’abril- ha fet que fa dues setmanes, en vespres que el Consell d’Estat l’avalara, el Col·legi de Farmacèutics de la Comunitat Valenciana manifestara el malestar per la demora, que qualificaren d’“incomprensible”.

L’empitjorament de la situació epidemiològica i l’arribada de les desitjades vacances d’estiu han fet augmentar la demanda de tests d’antígens, ja que aquestes proves són més barates i ràpides que les PCR i donen un alt índex de fiabilitat per a detectar la infecció. El sector farmacèutic assegura que aquesta mesura ajudarà a controlar la pandèmia, al mateix temps que rebaixarà la pressió sobre l'atenció primària, que torna a mostrar símptomes de tensió.

També et pot interessar

stats