El Consell millorarà la connectivitat dels polígons industrials amb 6,4 milions dels fons europeus

Hi ha projectades 103 actuacions a realitzar en tres anys i la convocatòria per a assignar el contracte està prevista per a 2022

Una panoràmica del polígon industrial Joan Carles I
Una panoràmica del polígon industrial Joan Carles I a Almussafes / Ajuntament d'Almussafes

La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital destinarà 6.386.796 milions d'euros els pròxims tres anys a dotar de banda ampla de molt alta velocitat zones on se situen polígons industrials, centres logístics i àrees d'alta concentració empresarial.

El projecte també inclou tant actuacions per a dotar d'una xarxa d'alta velocitat a totes les àrees dels polígons i zones industrials adjacents com la instal·lació de xarxes de banda ampla en les empreses, fàbriques, centres, instal·lacions i dependències de les zones industrials.

Aquestes ajudes s'emmarquen dins del Mecanisme de Recuperació i Resiliència que el govern espanyol ha posat en marxa a través de la Direcció General de Telecomunicacions a fi de potenciar la connectivitat i el desplegament d'infraestructures de xarxa en polígons industrials i zones d'alta concentració empresarial, en zones geogràfiques que manquen de cobertura NGA (zones blanques) i a les zones grises on no es permeten velocitats superiors a 100 Mbps.

La posada en marxa d'aquest programa suposarà dotar amb cobertura de banda ampla de molt alta velocitat a àmplies zones empresarials, la qual cosa implica un important impuls en la competitivitat. En total, a la Comunitat Valenciana hi ha projectades 103 actuacions a realitzar en tres anys.

La consellera d'Innovació, Carolina Pascual, ha destacat que "la digitalització de les nostres empreses i la transformació digital és una prioritat per al govern valencià, que treballa amb l'objectiu de tindre empreses fortes i que generen ocupació de qualitat".

El 2022 la Generalitat traurà la convocatòria de concurrència competitiva per a assignar el contracte a l'operador o operadors de telecomunicacions que realitzen les actuacions projectades. Les propostes seran analitzades per una comissió d'avaluació, que determinarà l'adjudicació a l'entitat que obtinga una major puntuació en l'avaluació.

També et pot interessar

stats