La Generalitat apropa la connectivitat d'alta velocitat a la ciutadania a través del Portal de Banda Ampla

El Consell busca reduir la bretxa digital en les zones rurals amb aquesta nova eina

En roig i taronja, les zones blanques al voltant de Castelló de la Plana
En roig i taronja, les àrees amb falta de connectivitat al voltant de Castelló de la Plana / Institut Cartogràfic Valencià

La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, a través de la Direcció General per a l'Avanç de la Societat Digital, juntament amb la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (Dgtic) de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, han posat en marxa i a la disposició de tota la ciutadania el Portal de Banda Ampla de la Comunitat Valenciana.

Aquest portal pretén ser l'eina fonamental de difusió i intercanvi d'informació entre els tres actors bàsics en el terreny de la connectivitat, com són els operadors de telecomunicacions, les entitats locals i els usuaris.

D'aquesta manera es canalitza a través d'una sola plataforma la informació sobre la situació actual i l'evolució de la connectivitat de banda ampla en la Comunitat, i s'ofereix informació rellevant sobre la normativa, ajudes públiques i procediments de tramitació de permisos.

A més, des del portal es pot accedir a un mapa interactiu en el qual es pot consultar la cobertura per municipis, així com la distribució de les anomenades zones blanques en el nostre territori.

El llistat de zones blanques, elaborat anualment per la Secretaria d'Estat de Telecomunicacions i Infraestructura Digitals, reuneix les àrees del territori que per la falta de connectivitat (menys de 30 Mbps) són susceptibles de rebre ajudes públiques per al desplegament d'infraestructura de banda ampla.

En el portal no sols es poden consultar aquestes zones sinó que també es pot posar en coneixement de l'administració l'existència d'altres zones sense cobertura de banda ampla que no apareixen en el llistat a través del corresponent formulari. El formulari està disponible perquè qualsevol ciutadà puga dirigir a la Generalitat consultes o altres qüestions relatives als serveis de banda ampla en el seu municipi.

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler ha remarcat la importància de garantir a tota la ciutadania l'accés i la connectivitat de banda ampla, ja que "fomenta l'ocupació i la productivitat, contribueix al creixement i desenvolupament econòmic de qualsevol regió i incrementa el nivell de benestar social dels seus ciutadans".

La consellera d'Innovació, Carolina Pascual, ha assegurat que "disposar d'unes bones infraestructures de comunicacions és fonamental perquè les empreses puguen desenvolupar-se i escometre la transformació digital, a més de contribuir a reduir la bretxa digital en els municipis de l'interior de la Comunitat".

També et pot interessar

stats