El Consell al·lega el reglament de costes per a fer compatible la protecció del litoral amb l’activitat humana

Sol·licita al govern espanyol que atenga la realitat del litoral valencià, amb una “important activitat econòmica” lligada a la mar 

Salomé Pradas, en la seua visita a Moncofa
Salomé Pradas, en la seua visita a Moncofa / Generalitat

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha confirmat que la Generalitat ha presentat al·legacions al reglament general de costes del Ministeri per a la Transició Ecològica amb l'objectiu de “fer compatible la protecció del litoral amb l'activitat humana”.

Pradas, que ha visitat aquest dilluns la zona afectada per les partions a Moncofa (Plana Baixa), ha indicat que l'anul·lació judicial del reial decret pel qual es modifica la llei de costes “obri una oportunitat de replantejament dels objectius de la norma atenent la voluntat dels ciutadans” i ha advocat per aprofitar-la.

En aquest sentit, se sol·licita al govern espanyol que atenga la realitat de costes com la valenciana, amb una important activitat econòmica lligada a la mar, que també es regularà en la futura norma autonòmica. També que es tinga en compte la diversa caracterització dels temporals dels mars Cantàbric i Atlàntic, i Mediterrani, i la diferent incidència en costes escarpades i platges. A més, ha lamentat que municipis com Moncofa hagen perdut 200 metres lineals de costa en els últims anys i que l’executiu no haja actuat per a evitar-ho “més enllà d'arrabassar terreny públic i privat sense aportar cap solució”.

Entre les al·legacions presentades amb l'objectiu de millorar la futura norma també està la petició que es consideren els passejos marítims en la fixació de la ribera de la mar per a abundar en la seguretat jurídica que ha de regir l'actuació dels poders públics. A més, la consellera ha demanat suprimir “aquells preceptes més arbitraris que obrin la porta a un major nombre de partions”, com el que assenyala que amb un únic temporal es pot marcar una partió, encara que amb anterioritat el límit es fixava en cinc.

També et pot interessar

stats