El Consell insisteix a reclamar al govern central els 344 milions d'atenció sanitària a desplaçats

Mónica Oltra afirma que l'executiu en funcions complica els pagaments.

VÍDEO | El Consell insisteix a reclamar al govern central els 344 milions d\'atenció sanitària a desplaçats

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha insistit aquest divendres en la petició al govern central perquè abone els 344 milions d'euros que deu a la Comunitat Valenciana per l'atenció sanitària a les persones desplaçades, sobretot en època estival. "Ningú es medica per capritx", ha recalcat.

Oltra ha fet èmfasi així en la reclamació que va fer aquest dijous el president de la Generalitat, Ximo Puig, de "responsabilitat" a l'executiu de Pedro Sánchez perquè no es dispare la despesa i pague el deute, davant de la carta que el Ministeri de Sanitat envià a onze comunitats autònomes que superen la despesa sanitària, entre elles la Valenciana.

Segons ha dit la vicepresidenta, l'augment de la pressió assistencial en la Conselleria de Sanitat durant els mesos d'estiu és "un fet incontestable". "Es multiplica perquè som una terra d'acolliment, cosa que ens dona molta alegria però implica unes despeses i una atenció que hem de prestar", ha subratllat la també consellera d'Igualtat en relació amb el volum de turistes. És una problemàtica que "està damunt de la taula", ha recalcat Oltra, si bé ha reconegut que l'actual govern espanyol en funcions complica els pagaments. "Per a demanar que ajustem la despesa farmacèutica es veu que no estan en funcions. Ací ningú es medica per capritx", ha emfatitzat.

També et pot interessar

stats