La connexió d'Orxeta amb la Vila Joiosa es tallarà per les obres d'ampliació d'un pont

L'objectiu és garantir que la circulació de vehicles, bicicletes i vianants siga més segura.

La connexió d\'Orxeta amb la Vila Joiosa es tallarà per les obres d\'ampliació d\'un pont
La connexió d'Orxeta amb la Vila Joiosa es tallarà per les obres d'ampliació d'un pont

Les obres del pont que passa pel riu Amadòrio a Orxeta, que s'ampliarà fins a 10,4 metres perquè la circulació de vehicles, bicicletes i vianants siga més segura, deixaran tallada la connexió del municipi amb la Vila Joiosa.

Aquest projecte fa més de 20 anys que estava damunt la taula i l'inici de les obres estaven previstes per al dilluns 1 d'octubre, però s'ha ajornat perquè falta un tràmit administratiu per part de l'empresa adjudicatària. La calçada és molt estreta i quan hi passa un camió de grans dimensions els cotxes han de parar a l'inici del pont i les retencions són freqüents, sobretot a l'estiu. Les obres mantindran l'accés tallat, almenys, durant tres mesos.

Com a conseqüència de les obres, Guàrdia Civil, ambulàncies i altres serveis d'emergència hauran d'accedir per la carretera de Finestrat. A més, es veuran afectats veïns d'altres municipis com Sella i Relleu i 130 xiquets d'aquests tres pobles de la Marina Baixa, que passen cada dia amb autobús per aquest viaducte per a anar a l'institut. José Sellés, veí d'Orxeta recorda que són "xiquets de 12 anys que s'hauran d'alçar a les 6 del matí per a anar a classe", però considera que és una obra "necessària que fa temps que s'havia d'haver fet".

Amb el tancament d'aquest accés també quedarà aïllada del poble la urbanització Bella Orxeta, on hi ha prop d'un centenar de vivendes. Per a anar al metge, a escola o a comprar hauran de baixar a la Vila Joiosa i pujar per Finestrat, o accedir al poble per un camí de serra molt estret i ple de revoltes per on només pot passar un vehicle. En definitiva, tardaran 30 minuts a arribar al centre quan ara ho fan en només 5.

L'alcalde d'Orxeta, José Vicente Ferriz, ha assenyalat que es tracta "d'una obra necessària que fa molt de temps que reclamem" i espera que les obres "no s'allarguen massa i ocasionen els menors inconvenients possibles". Així mateix, ha assegurat que intentaran posar un autobús perquè els estudiants vagen directament a l'institut sense fer parades a altres municipis i estalviar així part del temps del trajecte.

També et pot interessar

stats