Les confraries valencianes presenten a Brussel·les el projecte turístic de la pesca tradicional

Defensen la sostenibilitat de la iniciativa amb la intenció d’aconseguir finançament per a implantar-lo.

Uns pescadors mostren a unes turistes com fan les seues tasques
Uns pescadors mostren a unes turistes com fan les seues tasques / À Punt Media

Els pescadors valencians han presentat a la responsable dels fons europeus per a pesca el projecte de Pesca-Turisme de la Comunitat Valenciana. Li han transmés que es tracta d’una activitat que fomenta "la sostenibilitat al Mediterrani" i suposa "una finestra per a la diversificació de l'activitat pesquera tradicional".

A aquesta trobada a Brussel·les han assistit el president de la Federació Provincial de Confraries de Pescadors i representants de les confraries de la Vila Joiosa, Vinaròs, Torrevella i Gandia, a més dels consellers de Pesca i Turisme de l'ambaixada d'Espanya davant de les institucions europees. 

El president de la federació de confraries d’Alacant, José Ignacio Llorca, ha defensat que l’enfocament turístic de la pesca tradicional és "doblement beneficiós". 

Han exposat que, d'una banda, el projecte "ofereix una magnífica experiència per als visitants" i d’altra, "ajuda a preservar l'ofici de la pesca i a conéixer la fauna mediterrània que tenim als nostres mars". A més, serviria també per a afrontar la modernització d'un sector "en contínua transformació".  

La reunió s’emmarca en unes jornades de treball que organitzen els socialistes europeus. Per aquesta raó, l’eurodiputada valenciana Inmaculada Rodríguez-Piñero ha explicat que, amb la presentació d’aquest projecte, es pretén que la Comissió Europea convertisca aquesta iniciativa dels valencians en una iniciativa pilot, “que reba el finançament de Brussel·les” per a posteriorment implantar-lo en altres regions. 

També et pot interessar

stats