El conflicte diplomàtic entre Algèria i Espanya alarma la província d'Alacant, on viuen vora 18.000 algerians

Les transaccions comercials estan en l'aire i també l'activitat immobiliària, ja que els algerians són els principals compradors d'habitatge a Alacant

Impacte a Alacant de la crisi entre Algèria i Espanya

El conflicte diplomàtic entre Algèria i Espanya ha activat les alarmes a Alacant, on resideixen vora 18.000 algerians, la meitat d'ells a la capital. Les transaccions comercials estan en l'aire, especialment tèxtil i calcer, i també l'activitat immobiliària, ja que els algerians són els principals compradors d'habitatge a Alacant. El sector està preocupat.

Les relacions comercials i humanes entre Alacant i Algèria han sigut tradicionalment intenses i fluides, però el problema diplomàtic entre els dos països ha posat en alerta tant els empresaris com la comunitat algeriana que hi resideix.

Jorge Miralles, promotor immobiliari, explica que hi ha "prou" algerians que compren a Alacant i que són una "clientela bona". I l'alcalde, Luis Barcala, diu que els algerians són el primer promotor immobiliari a la ciutat d'Alacant i remarca que l'intercanvi comercial entre els dos punts suma "diversos milions d'euros" tots els anys.

Les agències de viatges també veuen minvar el negoci. Dels tres ferris setmanals entre Alacant i Orà només en queda un. I un vol setmanal amb Air Algérie que fa que les relacions siguen més fredes que mai.

També et pot interessar

stats