Confirmen un cas de coronavirus en un dels pacients ingressats a Palma

Sanitat afirma que el cas no suposa un increment del risc a Espanya.

Confirmen un cas de coronavirus en un dels pacients ingressats a Palma
Confirmen un cas de coronavirus en un dels pacients ingressats a Palma

El Centre Nacional de Microbiologia ha confirmat que un dels pacients britànics ingressats a l'Hospital Universitari Son Espases de Palma, per sospites d'haver-se contagiat de coronavirus, ha donat positiu.

El director del Centre d'Emergències i Alertes Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, ha informat en roda de premsa que la persona infectada, el pare de la família, està bé de salut i quasi no presenta simptomatologia.

Així i tot haurà de continuar en aïllament fins que no es recupere completament i done negatiu en la presència del virus.

Les proves realitzades als altres tres membres de la família britànica, però resident a l'illa, que ingressaren amb ell divendres a l'hospital de Son Espases, han donat negatiu, però tot i així Simón ha explicat que no es pot descartar completament que estiguen contagiats.

Les autoritats sanitàries estan duent a terme un seguiment dels contactes estrets, als quals se’ls fa un seguiment actiu, i també dels casuals, que han d'autovalorar el seu estat i comunicar-se de seguida amb les autoritats sanitàries si detecten algun símptoma.

Simón ha assegurat que tant les infraestructures de l'hospital com l'equip sanitari que s'encarrega del cas, estan sobradament preparats per a fer-li front, i que no suposa un increment del risc a Espanya.

Aquest nou positiu se suma al turista alemany ingressat a l'hospital de l'illa canària de La Gomera que, de moment, evoluciona bé i no presenta símptomes greus.

Les morts per coronavirus superen les de la SARS

Les autoritats xineses han incrementat hui la xifra oficial de morts pel coronavirus causant de la pneumònia de Wuhan. Només ahir van morir trenta persones. Així, s'eleven a 811 les persones mortes, mentre que n'hi ha més de 37.000 mil contagiades.

La xifra de morts per aquesta malaltia supera ja el nombre de víctimes de la síndrome respiratòria aguda greu, SARS, que en 2003 va causar la mort de 774 persones, segons l'Organització Mundial de la Salut.

També et pot interessar

stats