La Confederació del Segura adverteix que, si no plou a la tardor, restringirà un 25% l'aigua per a regadiu

L'organisme de conca treballa en un increment de l'oferta, que es traduiria en l'obertura dels pous de sequera

El President de la Confederació Hidrogràfica del Segura, Mario Urrea
El president de la Confederació Hidrogràfica del Segura, Mario Urrea / CHS

La Confederació Hidrogràfica del Segura (CHS) treballa en la preparació de l'increment de l'oferta d'aigua, davant de la possibilitat que no ploga a la tardor, cosa que es traduiria, entre altres mesures, en restriccions del 25% per al regadiu, segons ha explicat aquest dijous el president de l'organisme de conca, Mario Urrea.

La conca del Segura es troba actualment en estat de prealerta, que implica dur a terme actuacions de preparació per a possibles escenaris menys favorables, ha ampliat. En cas que no hi haja pluges a la tardor, s'entraria, possiblement, "en situació d'alerta, on s'hauria de restringir un 25% el subministrament d'aigua per al regadiu", ha assenyalat.

En aquest moment, i en previsió que la situació empitjore, l'organisme de conca està treballant en un increment de l'oferta, que es traduiria en l'obertura dels pous de sequera.

Els pous de sequera tècnicament estan llestos, però es treballa en les autoritzacions mediambientals per a l'obertura, i això no es produiria fins a arribar a l'última fase, la d'emergència.

També et pot interessar

stats