La Confederació d'AMPA Gonzalo Anaya defensa els àmbits en l'ESO: "Han sigut motivadors"

Considera que "tot professor hauria de dominar els continguts de 1r i 2n de l'ESO, equivalents al 7é i 8é de l'antiga EGB, perquè són de cultura general.

Una aula d'un col·legi de València
Una aula d'un col·legi de València / Europa Press
11 de juliol 2023 - 14:44

La Confederació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de la Comunitat Valenciana Gonzalo Anaya no comparteix l'anul·lació de l'obligatorietat d'impartir l'ensenyament per àmbits en primer curs de l'ESO que ha ordenat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

Al seu parer, aquesta agrupació de matèries "ha sigut motivadora per a l'alumnat i és evident que enriqueix l'aprenentatge en tractar un tema des de diferents disciplines". Així ho assegura el president del col·lectiu, Rubén Pacheco.

Des de la Gonzalo Anaya han manifestat que "respecten la sentència, però que no la comparteixen", perquè creuen que el treball per àmbits "enriqueix els aprenentatges, els aplica a un context o tema, els tracta de manera global, des de diferents disciplines i camps del saber". A més, valoren que aquesta metodologia "ha funcionat i s'ha comprovat que era motivador per a l'alumnat".

Mantenen igualment que els continguts de qualsevol matèria de 1r i 2n de l'ESO (equivalents a 7é i 8é de l'antiga EGB), són continguts "de cultura general que qualsevol professor de secundària hauria de dominar".

"És una llàstima que, per un sector de professors que evidencien molt poques ganes de treballar en equip, desapareguen els àmbits. Amb actituds com aquestes és complicat innovar i treballar amb noves metodologies, combatre el fracàs escolar en l'ESO i la desmotivació de l'alumnat", han enlletgit.

D'altra banda, la confederació apunta que parlar d'especialistes en les matèries de secundària és "una burla a qualsevol que escolte aquest argument perquè per a presentar-se a una plaça de docent de matemàtiques, no és necessari haver cursat la Llicenciatura de Matemàtiques, qualsevol títol universitari és suficient per a presentar-te, i així, amb totes". Així mateix, sosté que "són poques les assignatures que tenen una carrera específica".

També et pot interessar

stats