Condemnen una agent de policia d'Elx per donar informació al seu nóvio delinqüent

Un any de presó i dos anys i tres mesos d'inhabilitació per a ocupar lloc públic per realitzar consultes en bases de dades policials

Dos cotxes de la Policia Nacional a Elx
Dos cotxes de la Policia Nacional a Elx

L'Audiència d'Alacant ha condemnat una agent de la Policia Nacional a un any de presó i a dos anys i tres mesos d'inhabilitació per a lloc pública per fer consultes en bases de dades policials sobre un delinqüent amb el qual mantenia una relació sentimental i que estava sent seguit pel cos policial.

La sentència, que condemna la dona pels delictes de blanqueig de capitals i revelació de secrets, declara provat que la funcionària, destinada en la unitat de Policia Judicial d'Elx, va infringir el deure de sigil i reserva al qual estava obligada pel seu càrrec.

Aquestes consultes es van produir entre abril del 2019 i desembre del 2020 i la informació subministrada per l'acusada la van aprofitar els receptors "per a eludir la persecució policial i judicial respecte a diverses infraccions delictives que estaven perpetrant", assenyalen els magistrats en la resolució.

En concret, la parella de l'ara penada va poder saber així que un jutjat li havia intervingut tres telèfons mòbils en el marc d'una investigació per un delicte de robatori amb força, així com les dades d'un cotxe policial camuflat, la qual cosa va frustrar aquesta investigació.

El tribunal també ha declarat provat que la policia va rebre el juny del 2019, en un compte corrent de la seua titularitat exclusiva, 7.500 euros procedents de la compravenda fraudulenta de vehicles a Itàlia, sabent la seua procedència delictiva.

No obstant això, l'Audiència ha absolt a l'encausada d'un delicte d'omissió del deure de perseguir delictes, en entendre que no ha quedat provat que presenciara en el seu habitatge que el seu company sentimental i altres individus fabricaven substàncies estupefaents.

La sentència pot ser recorreguda en apel·lació davant la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

També et pot interessar

stats