Condemnen un home a deu anys de presó per induir un menor d'edat al suïcidi a Castelló de la Plana

 L’acusat li va enviar a la víctima més d’un centenar de missatges amb contingut intimidatori i amenaçador 

Façana de la Ciutat de la Justícia de Castelló
Façana de la Ciutat de la Justícia de Castelló / À Punt NTC

L'Audiència Provincial de Castelló de la Plana ha condemnat a deu anys de presó per un delicte d'homicidi l'home al qual un jurat popular va declarar culpable el mes de juliol de provocar el suïcidi d'un menor d'edat. 

La sentència, en aplicació del veredicte del jurat, estableix com a fets provats que l'acusat va contactar l'1 de desembre de 2016 a través de WhatsApp amb la víctima, llavors de dèsset anys, i li va enviar més de 119 missatges amb contingut intimidatori i amenaçador en menys de tres hores.

L'adolescent va arribar a demanar reiteradament disculpes al seu interlocutor, li va comunicar que era menor d'edat i li va advertir que, si continuava així, s'anava a suïcidar. No obstant això, l'acusat —continua la resolució judicial—, sent “plenament sabedor de l'angoixa i del desassossec” que estava generant al xic i de “l’alta probabilitat que es produïra la mort del menor suïcidant-se, com li havia anunciat, va continuar enviant-li missatges”. Finalment, la vesprada del mateix 1 de desembre, la víctima es va suïcidar. 

La sentència, que pot ser recorreguda ara en apel·lació davant la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, fixa indemnitzacions per un total de 173.000 euros a favor dels pares i el germà del mort per danys morals.

També et pot interessar

stats