Condemnen a setze anys i mig de presó un clan familiar d'Elda per tràfic de drogues

Els cinc condemnats van ser detinguts en juliol de 2018 després d'una operació policial de vigilància

Audiència d'Alacant
L'Audiència d'Alacant, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

L'Audiència d'Alacant ha condemnat a un total de setze anys i mig de presó cinc persones d'una mateixa família que es dedicaven al tràfic de drogues a Elda (Vinalopó Mitjà), en una vivenda coneguda com la Casa de la Chata, en referència al malnom d'una de les processades. Tots els acusats havien sigut detinguts el 10 de juliol de 2018 gràcies a una operació de vigilància policial duta a terme entre abril i maig d'aquell any.

En un juí celebrat entre el 3 i el 5 de juliol passats, el tribunal ha imposat una pena de tres anys i mig a tres dels condemnats (dues germanes i la parella d'una d'elles) i tres anys als dos restants. El mig any de més dels tres primers condemnats es deu a un agreujant per reincidència, ja que havien sigut condemnats amb anterioritat pel mateix delicte. D'altra banda, un sisé processat ha sigut absolt per no poder provar-se la seua participació en els fets.

L'operatiu policial va confirmar que nombrosos compradors s'acostaven a la casa d'Elda a comprar estupefaents, sobretot cocaïna. Es va intervenir el telèfon d'una de les sospitoses i es va poder comprovar l'activitat il·lícita. A més, es va poder confirmar que els acusats s'abastien de la droga en un segon habitatge ubicat al municipi proper de Saix (Alt Vinalopó) a través d'un toxicòman, ja mort, que feia d'intermediari.

A l'interior de la Casa de la Chata a Elda, domicili al qual van haver d'accedir amb l'ajuda dels bombers, la policia va trobar 6.438,14 euros en metàl·lic i restes de cocaïna al vàter. A la vivenda de Saix es van trobar restes de la mateixa droga, una balança de precisió i 12.047 euros. Segons la sentència, el delicte queda comprovat per la quantitat elevada de proves i que cap acusat tenia cap activitat laboral que justificara la possessió d'aquesta quantitat de diners requisats.

El tribunal els considera autors d'un delicte greu contra la salut pública, al qual s'aplica un atenuant per dilacions indegudes pel retard en la celebració del juí. L'Audiència d'Alacant, però, ha descartat reconéixer l'atenuant de drogaddicció al·legada per dues de les acusades.

La sentència es pot recórrer en apel·lació davant del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en el termini de deu dies.

També et pot interessar

stats