Condemnen a nou anys i mig de presó l'home que va intentar matar l’exparella a Massamagrell

L'agressor també haurà d'indemnitzar la víctima, a qui va generar una incapacitat absoluta permanent, amb 120.000 euros

En imatge, el dispositiu de la Guàrdia Civil al carrer Tirant lo Blanc de Massamagrell, en què s'ha produït l'agressió
En imatge, el dispositiu de la Guàrdia Civil al carrer Tirant lo Blanc de Massamagrell, en què s'ha produït l'agressió / À Punt NTC

La secció primera de l'Audiència de València ha condemnat a nou anys i mig de presó un home acusat d'intentar matar l'exparella a punyalades el 8 de març del 2021, Dia Internacional de la Dona, a Massamagrell (Horta Nord). La sala el condemna per un intent d'homicidi amb els agreujants de parentiu i raons de gènere, però l'absol dels delictes contra la integritat moral, assetjament i d'amenaces condicionals.

La sala li imposa la prohibició d'acostar-se a la víctima a una distància no inferior a 500 metres durant díhuit anys, comunicar-se amb ella per qualsevol mitjà i residir a Massamagrell, coses que s'hauran de controlar amb un dispositiu de control telemàtic GPS. A més, la indemnitzarà amb 120.000 euros per les lesions, les seqüeles, el mal moral i la incapacitat absoluta permanent generada.

L'Audiència ha considerat provat que l'acusat, que va estar casat amb la víctima durant sis anys i es van separar el 2019, no va acceptar la ruptura i va intentar reprendre la relació "de manera insistent". Una conducta que es va accentuar a partir de setembre del 2020, arribant a enviar cartes als fills d'ella. El dia dels fets, l'acusat estava esperant que la dona baixara del domicili. Ella, en veure'l, va decidir eixir a fotografiar-lo per a justificar que s'acostava al seu habitatge, moment en el qual ell va eixir del cotxe i, amb un ganivet tipus matxet, la va apunyalar "de manera successiva" i amb "brutalitat".

La dona havia avisat de la seua intenció de baixar a la parella actual, que s'acostava al seu habitatge a replegar-la, i ell, juntament amb un altre testimoni presencial, va aconseguir llevar-li de damunt l'acusat i posar fi a l'agressió. Un altre veí que va sentir els crits de la víctima es va aproximar a l'exmarit, a qui va colpejar amb dos pals de granera i un paraigua, i la parella actual, amb una clau de roda, i amb això van poder apartar-lo de la víctima. Els agents de la Guàrdia Civil van haver de traslladar la víctima a l'hospital en el vehicle patrulla, fet que li va salvar la vida, ja que va rebre lesions "mortals de necessitat".

La sala considera que en este cas "no existeixen els requisits mínims per a intuir" la possible existència del delicte d'assetjament perquè "no n'hi ha prou que la víctima tinga un sentiment de temor, sinó que la conducta de l'assetjador ha de limitar la seua llibertat d'obrar" i que hi haja una "estratègia de persecució".

Així mateix, entén que no existeix la traïdoria, atés que un dels testimonis, entre altres motius, va afirmar veure l'agressor i la víctima drets, l'un enfront de l'altre, ell amb l'arma a les mans, i sosté que "va poder almenys haver intentat escapar de l'agressor, a qui va veure perfectament eixir del cotxe amb l'arma a la mà".

La Fiscalia i l'acusació particular reclamaven díhuit anys i onze mesos de presó per a l'acusat, que va reconéixer intent d'homicidi i es va acollir al dret a no declarar, per un delicte d'assassinat en grau de temptativa, assetjament i amenaces.

També et pot interessar

stats