Condemnen a dos anys de presó l’antic propietari de Marina d’Or per l’ofegament d’una menor en una piscina

La jutgessa considera que la conducció on se li va quedar enganxat el braç a la menor no estava prou protegida i per això va quedar enganxada i no va poder eixir

Balenari de Marina d'Or
Imatge d'arxiu d'una de les piscines del complex Marina d'Or d'Orpesa

L'Audiència de Castelló ha condemnat a dos anys de presó l’antic propietari de Marina d'Or, Jesús Ger, per un delicte d'imprudència en l'ofegament d'una menor de 16 anys, que prenia el bany al recinte l’abril del 2015, com publica el diari El País. L’adolescent es va quedar atrapada en una conducció per a absorbir l'aigua de la piscina que, segons la jutgessa, no estava protegida.

Davant aquests fets, un jutjat penal, en una sentència que avança el diari El País, considera Jesús Ger, com a màxim responsable d’aquest complex turístic quan va tindre lloc el succés, ha de complir dos anys de presó per un delicte per imprudència que va acabar amb la mort de l’adolescent.

Responsable "en última instància" de la seguretat

La jutgessa estima que el president d’aquest negoci turístic era “en última instància” el responsable de l'acompliment de les mesures de seguretat. Cal assenyalar que actualment Ger ja no és propietari d’aquest negoci establit a Orpesa, que a hores d’ara el gestiona un altre grup empresarial.

El mateix tribunal condemna a penes d'entre any i mig i dos anys cinc dels seus treballadors. A més, l'empresa hostalera haurà d'indemnitzar la família de la víctima amb 180.000 euros. Contra aquesta sentència cap recurs en l’Audiència Provincial de Castelló.

L’adolescent estava amb dos germans caminant per dins la piscina quan va quedar atrapada. Se li va quedar enganxat el braç en el conducte per a succionar l'aigua de la piscina i va quedar submergida. La jutgessa veu provat que aquesta boca no comptava amb cap reixeta ni altra mena de protecció.

Els intents per a socórrer-la dels germans i dels socorristes de la piscina van ser infructuosos, quan finalment un altre treballador va detindre la bomba de succió i van poder traure el braç i el cos de la jove, ja era massa tard. No van poder reanimar-la.

La resolució judicial condemna el propietari del complex, el cap de Recursos Humans, el cap d’enginyeria i el responsable de llanterneria de Marina d’Or del moment en què van passar els fets. Als dos operaris responsables del manteniment de la piscina d’aleshores també els imposa una condemna de dos anys de presó. 

L'empresa que gestiona actualment Marina d'Or s'ha desmarcat dels fets i ha declinat fer declaracions públiques, donat que ella no estava al capdavant del negoci l'abril del 2015, quan van tindre lloc els fets.

També et pot interessar

stats