Condemnat a quatre anys el sergent acusat de la mort d'un legionari a Agost

Els altres set acusats en aquesta causa han sigut absolts

Funeral pel legionari mort d'un tret durant unes maniobres a Agost en març de 2019
Funeral pel legionari Alejandro Jiménez, mort d'un tret durant unes maniobres a Agost el març de 2019 / Defensa (Europa Press)

El Tribunal Territorial Militar Segon ha imposat penes que sumen tres anys, deu mesos i 26 dies de presó al sergent de la Legió Saúl Antonio Guil, acusat per la mort del legionari de 21 anys Alejandro Jiménez Cruz al camp de pràctiques de tir d'Agost (Alacantí) durant unes maniobres el 2019, segons ha transcendit aquest dimecres.

La sentència del tribunal amb seu a Sevilla imposa al sergent dos anys, huit mesos i 26 dies de presó per un delicte contra l'eficàcia del servei militar pel qual els pares del mort hauran de ser indemnitzats amb 208.294,82 euros.

També ha sigut condemnat a catorze mesos de presó per dos delictes d'abús d'autoritat de l'article 48 del Codi Penal Militar, que així mateix comporten l'accessòria de suspensió d'ocupació, i ha sigut absolt d'un delicte contra l'administració de justícia, d'altres tres delictes d'abús d'autoritat i d'un delicte d'assassinat.

La resta de militars acusats en aquesta causa, el capità Antonio Cabello, el tinent Pablo Fernández, el capità Ricardo Gascón, el caporal Alejandro Roca, el caporal Adrián Cóllar, i els soldats Abel García i Alejandro Jiménez han resultat absolts de tots els càrrecs a què s'enfrontaven.

Entre 2018 i 2022 han mort tres legionaris al camp de maniobres d'Agost. A més de la mort d'Alejandro Jiménez en unes maniobres amb foc real el març de 2019, el maig de 2018 un home de 27 anys va ser atropellat per un vehicle blindat mentre participava en una activitat d'ensinistrament. Més recentment, l'octubre de 2022 un altre legionari va morir en eixir-se de la carretera i bolcar el vehicle en el que anava.

També et pot interessar

stats