Condemnat a cinc anys el patró d'una pastera rescatada amb un mort a Alacant

Els huits migrants que hi traslladava van romandre dotze dies sense aigua ni menjar

Imatge de la pastera interceptada al port de Santa Pola
Una pastera interceptada a les comarques del sud, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El tribunal de la secció segona de l'Audiència d'Alacant ha condemnat a cinc anys de presó el patró d'una pastera que va partir de l'Alger amb huit persones migrants i Salvament Marítim va rescatar a 35 milles de la costa alacantina.

Un dels passatgers va morir ofegat en la travessia, després de llançar-se a l'aigua en un moment de desesperació, quan portaven dotze dies sense aigua ni aliment. 

El tribunal, que va jutjar els fets el passat 25 de març, condemna el patró, de 31 anys i nacionalitat algeriana, per un delicte d'afavoriment de la immigració il·legal, però l'absol de l'acusació d'homicidi imprudent per la mort. Considera provat que la nau va partir sense les mínimes mesures de seguretat ni provisió d'aliments i aigua.

La sentència es coneix dies després d'una altra molt similar, que es va dictar a la mateixa secció de l'Audiència d'Alacant. En este cas, el tribunal va condemnar a quatre anys de presó al patró d'una altra embarcació algeriana que traslladava tretze persones des d'Alger a la costa alacantina i que va quedar a la deriva per una errada mecànica. Els passatgers, que havien pagat entre 5.000 i 6.000 euros pel viatge, van romandre sense menjar, aigua ni mesures de seguretat com jupetins salvavides.

També et pot interessar

stats