Condemnat a 14 anys de presó el Chicle, l'assassí de Diana Quer, per violar una de les seues cunyades

El TSJ de Galícia li ha imposat la prohibició de comunicar-se amb la víctima i d'acostar-se a ella durant 22 anys

José Enrique Abuín Gey, El Chicle, durant l'última sessió del judici
José Enrique Abuín Gey, 'el Chicle', durant l'última sessió del judici per l'assassinat de Diana Quer / À Punt NTC

José Enrique Abuín Gey, àlies el Chicle i autor de l'assassinat de Diana Quer, ha sigut condemnat a catorze anys de presó per l'Audiència Provincial de la Corunya. El considera autor d'un delicte d'agressió sexual per violar el gener del 2005 a una de les seues cunyades, Vanessa, germana bessona de la seua dona i mare de la seua filla, quan ella tenia 17 anys.

El tribunal, segons la resolució facilitada aquest dilluns pel Tribunal Superior de Justícia de Galícia, també li ha imposat la prohibició de comunicar-se amb la víctima i d'acostar-se a ella durant 22 anys, així com el pagament d'una indemnització de 30.000 euros.

Els magistrats consideren provat que l'acusat, el 17 de gener del 2005, després de telefonar a primera hora del matí en dues ocasions a la víctima per a dir-li que volia retornar-li uns diners al seu pare, es va presentar davant de la seua casa i la va convéncer, “aprofitant-se de la seua relació de parentiu”, perquè pujara al seu cotxe, “adduint que anirien a recollir els diners”.

Després d'entrar la menor en el vehicle, l'acusat, segons la sentència, “va conduir a gran velocitat” fins a “un entorn forestal”. Els jutges subratllen que el lloc és “molt poc freqüentat a aquesta hora en un dia com el dels fets”. Una vegada allí, segons la resolució, després d'intercanviar unes paraules i apoderar-se del telèfon de la seua cunyada i guardar-lo, el condemnat “va traure un ganivet gran i li’l va mostrar a la víctima, al mateix temps que li ho passava a manera d'advertiment del seu possible ús per prop del cos”. Els magistrats relaten que amb l'arma blanca “sempre a la mà”, li va dir que li fera una fel·lació, a la qual cosa la menor es va negar.

Llavors, i sempre segons el relat de fets provats de la sentència, li va dir que es despullara, li va donar un camisó perquè se’l posara, es va col·locar sobre ella en el seient de copilot i, “mantenint el ganivet a la mà i prop del cos de la menor com a amenaça”, la va violar. Després, li va dir que si relatava a algú el que va ocórrer “la mataria a ella, a la seua germana i a la filla de la germana, que també era filla d'ell, a més de matar-se ell mateix”.

També et pot interessar

stats