Condemnat a presó permanent revisable l'assassí de Diana Quer

El tribunal confirma el veredicte del jurat popular contra José Luis Abuín, "el Chicle".

José Enrique Abuín Gey, El Chicle, durant l'última sessió del judici
José Enrique Abuín Gey, El Chicle, durant l'última sessió del judici / Lavandeira Jr (Efe)

L'Audiència Provincial de la Corunya ha condemnat José Luis Abuín, el Chicle, a la pena de presó permanent revisable i a 10 anys de llibertat vigilada per l'assassinat de Diana Quer.

La sentència confirma el veredicte del jurat popular, que va considerar provats per unanimitat els delictes d'agressió sexual, detenció il·legal i assassinat amb traïdoria.

La sentència també imposa al Chicle la prohibició d'aproximar-se als pares i a la germana de la víctima a una distància inferior a 1.000 metres, així com la prohibició de comunicar-se amb ells per qualsevol mitjà durant la duració de la pena i en els 10 anys posteriors a la seua conclusió.

A més condemna Abuín, com a autor responsable d'un delicte de detenció il·legal i d'un delicte d'agressió sexual, en concurs medial, amb l'atenuant de confessió, a la pena de quatre anys de presó i a cinc anys lliberteu vigilada.

Finalment li imposa una indemnització de 130.000 euros a cada progenitor i de 40.000 a la germana de la víctima, a més d'imposar-li les costes de procés judicial.

També et pot interessar

stats