Condemnades a Vinaròs dues infermeres per la mort d'una xiqueta de 2 anys

Els fets van passar el 13 de novembre de 2018 i es considera demostrat que les sanitàries van aplicar un tractament diferent del pautat.

Condemnades a Vinaròs dues infermeres per la mort d'una xiqueta de 2 anys
Condemnades a Vinaròs dues infermeres per la mort d'una xiqueta de 2 anys

El jutjat penal número 1 de Vinaròs, al Baix Maestrat, ha condemnat a penes d'un any i nou mesos de presó les dues infermeres acusades d'una negligència que va causar la mort a una xiqueta de 2 anys a l'hospital comarcal d'aquesta localitat. Els fets van ocórrer el 13 de novembre de 2018. Els pares de la menuda l’havien duta al servei d'urgències de l'Hospital Comarcal de Vinaròs amb un quadre de diarrees i vòmits de cinc dies d'evolució.

Segons consta en la sentència, facilitada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, el magistrat considera provat que van cometre un delicte d'homicidi per imprudència greu en administrar a la menor una pauta terapèutica diferent de la prescrita per una metgessa, la qual cosa va propiciar que la pacient entrara en coma hiperglucèmic i morira aquell mateix dia.

En concret, la infermera que estava en el torn de matí, “amb desconeixement greu de la tècnica i ciència aplicable al compliment de la seua professió, a causa de la seua falta d'atenció i cura en l'examen de la pacient”, va administrar un tractament diferent del pautat, segons recull la resolució judicial. I la infermera que la va substituir en el torn de vesprada va incórrer, segons el magistrat, en la mateixa falta d'atenció i cura per no revisar la pauta prescrita a la menor ni consultar-la amb la metgessa que li l’havia pautada.

La sentència, contra la qual es pot presentar un recurs en apel·lació davant l'Audiència Provincial, estableix, a més, indemnitzacions a favor dels pares de la víctima, que sumen quasi 232.000 euros en total, dels quals hauran de respondre conjuntament i solidàriament les dues condemnades i tres companyies d'assegurances, i de manera subsidiària, la Conselleria de Sanitat.

També et pot interessar

stats