Condemnada una dona a cinc mesos de presó per ajudar a morir el seu marit de 95 anys

La parella tenia un acord per a evitar la perllongació del sofriment si qualsevol dels dos patia una malaltia terminal

Una persona dona la mà a una altra a un hospital, en arxiu / À Punt NTC

L'Audiència de València ha condemnat una dona a cinc mesos de presó per ajudar a morir el seu marit de 95 anys subministrant-li una dosi elevada de morfina amb el seu consentiment.  Els fets van passar el desembre de 2020. La víctima tenia patologies cròniques que li provocaven un gran patiment i havia redactat, conforme a la llei, un document de voluntats anticipades en què expressava el desig que se li administrara sedació quan la malaltia fora terminal.

De fet, l’advocat de la dona, Constantino Marín, explica que la parella tenia un acord mutu d’evitar qualsevol perllongació del sofriment en cas que qualsevol dels dos patira alguna malaltia incurable. Arribat el cas, l'acusada va administrar al marit una dosi elevada de morfina, amb la intenció de posar fi a la seua vida de manera indolora. Marín ha defés que la seua representada només va materialitzar la voluntat del seu marit de posar fi al seu sofriment en què ha qualificat d’“un acte d’amor màxim”.

Però quan els fets van ocórrer, la llei de l'eutanàsia encara no s'havia aprovat i, per això, ara se l'havia de jutjar per un delicte d'auxili al suïcidi. L'acord amb la Fiscalia ha evitat que l'acusada passara per un juí en el qual el seu advocat considera que hauria resultat absolta.

També et pot interessar

stats