Condemnada Cristina Seguí per publicar un vídeo de dos menors víctimes d’una violació

Les joves van patir una violació en grup a Burjassot el 16 de maig del 2022

Seguí, durant el juí
Seguí, durant el juí / Europa press

La magistrada titular del jutjat penal número 10 de València ha condemnat l’exdirigent de Vox i presidenta de Gobierna-te, Cristina Seguí, com a autora d'un delicte de "descobriment i revelació de secrets" per publicar un vídeo de dos menors víctimes d’una violació. El vídeo es va difondre al compte d'X de Seguí, segons relata la sentència. Un compte que en aquell moment tenia 200.000 seguidors i que va servir per difondre un vídeo amb la intenció "de menysprear i denigrar les menors públicament".

La sentència condemna Seguí a la pena de multa diària de deu euros durant tres mesos (900 euros). A més, pel delicte contra la integritat moral, la magistrada la condemna a quinze mesos de presó, amb accessòria d'inhabilitació per a presentar-se a càrrec públic pel mateix temps, i al pagament de les costes processals, incloses les de l'acusació particular. Finalment, haurà d'abonar 12.000 euros a la víctima en concepte de responsabilitat civil.

La secció de delictes d'odi de la Fiscalia Provincial de València demanava una condemna de quatre anys i mig de presó per a Seguí per la publicació d'este vídeo on apareixen dos menors que van denunciar una violació en grup a Burjassot el 16 de maig del 2022. Els autors dels fets van reconéixer la violació i van acceptar ser internats en un centre.

Li demanen quatre anys per un altre cas

Hui precisament s’ha fet públic que Seguí s’enfronta a un altre juí on li demanen quatre anys i mig de presó per delictes contra la intimitat amb l’agreujant de discriminació per orientació sexual per fer públic —a la xarxa social X i en altres mitjans de comunicació— i criticar un vídeo d’una parella homosexual que tenien una menor adoptada.

També et pot interessar

stats