Concentració a València per la mort de 37 persones a Melilla al juny

El 24 de cada mes es convocarà una concentració de les mateixes característiques per a recordar els fets i demanar justícia

Un grup de persones es manifesten en contra de "la massacre" de Melilla del 24 de juny

La Federació Unió Africana Espanya, el col·lectiu Uhuru, València Acull, València Refugi, Obrim Fronteres i altres entitats socials s'han mobilitzat aquest diumenge a la ciutat de València per a denunciar "la massacre" de Melilla del 24 de juny, quan 37 persones van morir en els enfrontaments amb les forces de seguretat marroquines després d'intentar saltar la tanca de la frontera.

Aquesta vesprada a les 19:30 h s'han concentrat a la plaça de l'Ajuntament de València en una convocatòria de protesta que porta per lema "Les vides negres importen". Els assistents han portat una pancarta amb el lema "Massacre a Melilla" #NOENELMEUNOM, així com nombrosos cartells amb rostres anònims de persones negres. A més, han proclamat consignes com "No són morts, són assassinats" o "Cap ésser humà és il·legal".

Els col·lectius convocants han denunciat la inacció de les institucions. Exigeixen una investigació independent sobre l'actuació dels agents espanyols i marroquins implicats. També que s'individualitzen les responsabilitats penals i polítiques.

També reclamen "que es creen vies legals, segures i regulars perquè les persones migrants puguen arribar-hi i instal·lar-s'hi sense posar en risc les seues vides", a més de la regularització immediata de totes les persones migrants en situació administrativa irregular.

El president de la Federació Unió Africana, Papa Balla Ndong, ha anunciat que el 24 de cada mes se celebrarà una concentració de les mateixes característiques amb l'objectiu de recordar "els nostres 37 germans matats, 333 germans ferits i 1.000 germans detinguts pel fet de voler millorar la seua vida".

També et pot interessar

stats