La conca del Segura incrementa lleugerament la seua capacitat fins al 24,5%

Aquesta zona, una de les més afectades per la sequera, es troba encara lluny del total de la seua capacitat

Els embassaments del Segura estan al 18% de la seua capacitat
Els embassaments del Segura incrementen lleugerament la seua capacitat

La conca del Segura ha incrementat l'aigua emmagatzemada en dos hectòmetres cúbics, fins als 279, ocupant el 24,5% de la seua capacitat (encara està lluny del total, 1.140 hm³). Així ho reflecteix la informació compartida aquest dimarts pel Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic (Miteco). Una xifra important, tenint en compte que és una de les zones més afectades per la sequera, juntament amb les conques internes de Catalunya (que han remuntat fins al 18%) i la conca Mediterrània andalusa (que ha pujat al 30,5%).

Encara que a un ritme menor que les setmanes anteriors, la quantitat d'aigua emmagatzemada en els pantans a escala nacional continua creixent i en aquests moments arriba als 37.325 hm³. En els últims dies, ha sumat 321 hm³, l'equivalent a 0,6 punts percentuals del total, fins a arribar al 66,6%. Segons aquestes dades, supera en 1.348 litres la mitjana registrada durant els últims deu anys.

Com en setmanes anteriors, les precipitacions han sigut més abundants en el vessant Atlàntic que en la Mediterrània, amb la màxima de nou a Galícia. Concretament a Vigo, on han caigut 37,7 l/m². De fet, quasi totes les conques han millorat les xifres, a excepció de les del Cantàbric Oriental (que ha perdut un 2,8% i, així i tot, acumula un 89% de la seua capacitat total) i Galícia Costa (que va perdre un 0,6% i es queda en el 88,3%).

Els millors percentatges d'aigua embassada es troben en les conques internes del País Basc (90,5%), el Cantàbric Occidental (al 89,6%), el Cantàbric Oriental (89%) i el Miño-Sil (87,4%).

Pel que fa als rius peninsulars més importants, també continuen incrementant el seu cabal: el Duero ja disposa d'un 92,2%, el Tajo té un 80,7% i l'Ebre un 75,2%, mentre que el Guadiana aconsegueix el 51,6% i el Guadalquivir, el 46,8%.

També et pot interessar

stats