Les comunitats governades pel PP impulsen la mateixa prova d'accés a la universitat el 2025

En els governs autonòmics presidits pel PP, com la Comunitat Valenciana, els exàmens de la PAU tindran els mateixos continguts, els mateixos criteris de correcció i les mateixes dates de realització

El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo al costat dels presidents autonòmics del PP a Salamanca
El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, al costat dels presidents autonòmics del PP a Salamanca / J. M. García

La prova d'accés a la universitat (PAU) que s'han compromés a programar per al 2025 els governs autonòmics presidits pel PP inclou, entre altres mesures, que els exàmens tinguen els mateixos continguts, els mateixos criteris de correcció i les mateixes dates de realització.

Així ho ha anunciat este dilluns a Salamanca, en l'acte organitzat pel PP per a presentar esta prova comuna, sota el lema "Per una PAU més justa", la vicesecretària de Sanitat i Educació del PP, Ester Muñoz.

En este sentit, Muñoz està convençuda que amb esta proposta, que oferiran també a la resta d'autonomies que no governen, els populars "responen a una demanda de les famílies a Espanya".

Mazón: "Fem política d'estat"

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha reivindicat l'acord aconseguit entre els presidents autonòmics del PP per a impulsar una prova d'accés a la universitat (PAU) comuna el 2025 en estes comunitats.

"Estem fent política d'estat des de les autonomies", ha asseverat, i ha retret al govern de Pedro Sánchez que ho veja com "una amenaça o una ocurrència".

Este és només un exemple de les moltes iniciatives que es poden posar en marxa i que el PP pretén posar en marxa en molts altres àmbits, dins de les seues capacitats, per a construir en comú l'Espanya de la igualtat i l'Espanya de les oportunitats Carlos Mazón - President de la Generalitat

Així ho ha manifestat en el seu discurs durant l'acte organitzat pel PP a Salamanca per a presentar esta PAU comuna per a "més del 70% dels espanyols", al qual han assistit el cap dels populars, Alberto Núñez Feijóo, i tots els barons autonòmics del partit.

Mazón, líder del PPCV, ha criticat que si el govern espanyol percep com "una amenaça o una ocurrència" una proposta en la qual "estan representats més de 31 milions d'espanyols" suposa, al seu judici, "una prova de la falta de serietat amb la qual es pren l'educació i la igualtat dels espanyols, també dels que viuen en comunitats governades pel Partit Socialista".

El PP vol construir en comú "l'Espanya de la igualtat i de les oportunitats"

Abans de donar l'"enhorabona" a Feijóo per l'acord, ha augurat que este és "només un exemple de les moltes iniciatives que es poden posar en marxa" i que el PP pretén posar en marxa "en molts altres àmbits", dins de les seues capacitats, "per a construir en comú l'Espanya de la igualtat i l'Espanya de les oportunitats".

Segons ha defensat, la proposta de la PAU comuna va "en defensa de la igualtat i la justícia" per a "igualar oportunitats d'accés, de formació i de vida". "Ho fa acceptant amb normalitat democràtica que l'assenyat a vegades és fer les coses des d'una perspectiva singular en cada territori sense posar en risc res", ha sostingut, i ha insistit que l'acord es basa en "la unitat i l'autonomia".

També et pot interessar

stats