La Comunitat Valenciana tindrà una estratègia a favor dels migrants refugiats

El programa es basarà en els eixos de la inclusió, convivència, els drets humans, la participació i el repte demogràfic.

La Comunitat Valenciana tindrà una estratègia a favor dels migrants refugiats
La Comunitat Valenciana tindrà una estratègia a favor dels migrants refugiats
18 de desembre 2019 - 18:36

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha anunciat la creació d'una estratègia valenciana de migracions per a "afavorir la plena inclusió de les persones refugiades". Ho ha fet aprofitant la commemoració del Dia del Migrant després de la reunió de la comissió mixta d'atenció a les persones refugiades i desplaçades.

Segons Oltra, el programa se centrarà en cinc eixos principals: inclusió i accés als serveis públics; convivència i interculturalitat; drets humans i acolliment; participació, tant de les persones que arriben com del teixit associatiu de la societat civil valenciana; i el repte demogràfic, envelliment poblacional i despoblament del territori.

A més, també hi haurà tres eixos transversals: la perspectiva de gènere; la infància i la diversitat. Es tracta, segons Oltra, d'aspectes que cal tindre en compte també, ja que "moltes vegades, les persones han d'emigrar, en el cas de les dones, perquè han sigut sotmeses a violència sexual o a mutilacions o matrimonis forçats".

Oltra ha explicat que l'objectiu és que l'estratègia siga un model valencià d'atenció a les migracions que siga un exemple d'inclusió plena, de compliment dels drets humans i un model avançat de societat que vol ser oberta, solidària i acollidora.

També et pot interessar

stats