La Comunitat Valenciana suma quatre noves sendes blaves (i ja són 22)

La badia d’Altea, la desembocadura del riu Millars, el jardí del Sòl de Riu de Vinaròs i el sender blau platja i estany de Cullera són les noves incorporacions

Les noves sendes blaves de la Comunitat Valenciana
Les noves sendes blaves de la Comunitat Valenciana / Jaume R. Lloret

Els senders blaus són distincions atorgades per l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac) a camins de gran valor ambiental pròxims a la platja o a territoris de l'interior d’arreu de l’estat espanyol. Aquest 2023 s’hi han afegit quatre noves rutes en distints punts del territori, mentre que una no ha revalidat el reconeixement que sí que tenia l’any passat. Per tant, en conjunt, la Comunitat Valenciana té 22 itineraris sota aquesta consideració, tres més que l'any 2022.

Les rutes que se sumen a la llista són el sender blau de la badia d’Altea (Marina Baixa), la senda de la desembocadura del riu Millars a Almassora (Plana Alta), el sender del jardí del Sòl de Riu de Vinaròs (Baix Maestrat) i el sender blau platja i estany de Cullera (Ribera Baixa). Per contra, el sender blau de les Marines-Rajadell de Nules (Plana Baixa) no ha entrat en la llista, com sí que ho havia fet l’any 2022.

La Comunitat Valenciana continua sent la segona comunitat autònoma que més rutes amb aquest reconeixement concentra, només per darrere de Galícia, amb 35 banderes blaves. La llista la completen Andalusia (14), Regió de Múrcia (10), Principat d'Astúries (6), Catalunya (6), les Illes Balears (4), les Illes Canàries (3), Cantàbria (3) i Extremadura (1).

La llista completa de sendes blaves queda així:

El lliurament de la bandera sender blau es realitzarà el pròxim 24 de febrer al Museu Centre Gaiás de la Ciutat de la Cultura de Galícia, ubicat a Santiago de Compostel·la. El guardó sender blau és concedit per un jurat independent format per experts que revisen les característiques les sendes adequades als criteris del programa, que són actualitzats anualment.

També et pot interessar

stats