La Comunitat Valenciana és la segona destinació preferida pels turistes espanyols
Alacant i València es mantenen en el top ten de ciutats més buscades pels turistes internacionals per a viatjar en avió
El 18% dels turistes espanyols trien la Comunitat Valenciana com a destinació preferida per a les vacances, una xifra que quasi duplica la de l‘any passat i que ens posiciona com a segona autonomia en el rànquing de destinacions turístiques més demandades de tot l’Estat. Per davant només està Andalusia, amb un 31% i enguany, a diferencia de l’any passat, superem Catalunya, que ha passat de ser la segona més demandada a la sisena, amb un 11%.
Quant al top ten de ciutats més buscades per a viatjar en avió pels turistes internacionals, les ciutats d’Alacant i València no només es mantenen en el rànquing, sinó que pugen una posició respecte de l’estiu passat. Barcelona és manté la primera i Mallorca desbanca Madrid com a segona més desitjada.
Són xifres que recull Opinión i Big Data para entender al Turista Internacional, la trobada organitzada per Ipsos, la tercera companyia d'investigació de mercats i d'opinió més gran del món, al costat de Turespaña i Mabrian, amb l’objectiu d’analitzar els plans vacacionals dels quatre països principals emissors de turistes a Espanya (Alemanya, Regne Unit, Itàlia i França).
La principal conclusió de les dades presentades és que no s'ha de donar per perdut el 2021 en termes de turisme, ja que -segons l’informe- més de la meitat dels ciutadans dels principals mercats emissors de turisme d'Espanya afirmen que hi viatjaran al llarg del 2021, Itàlia (62%) és el país més disposat a fer-lo, seguit de França (51%), el Regne Unit (48%) i Alemanya (48%). A més, si posem el focus en el turisme domèstic, sis de cada 10 espanyols també declaren que se n'aniran de vacances en els pròxims mesos.
A més, en el top 10 de destinacions internacionals, Espanya es posiciona la primera en el curt termini. Abans de la Covid-19, el sol, la gastronomia i les platges ja eren motius suficients perquè els nostres veïns europeus ens triaren com a destinació preferida. Una situació que no ha canviat amb la pandèmia, ja que el 25% dels nostres principals mercats emissors de turistes (Alemanya, Regne Unit, Itàlia i França) ens continuen preferint per davant d’altres països com Itàlia (15%) o França (12%).
D’altra banda, el 73% dels turistes espanyols afirmen que no volen eixir del país per vacances, Espanya seria un de les països amb major nivell de turisme domèstic entre els analitzats. I pel que fa als diners, set de cada deu asseguren que enguany tenen pensat destinar el mateix pressupost o més que abans de la pandèmia.
Una altra dada positiva és que els turistes que arribaran a Espanya per via aèria augmentaran la seua estada mitjana prevista respecte a 2019 en tots els mercats. Així, els alemanys són els que més temps passaran de mitjana al nostre país, nou dies i mig, seguits dels anglesos i italians (8,6 dies en tots dos casos) i francesos (8,4 dies).
Perdre la por de volar i l'avanç de la vacunació, determinants en l'increment de viatges a l'estranger
Pujar a un avió és un gran fre per a viatjar a l'estranger, així ho declaren un 74% dels alemanys, un 72% dels anglesos, un 69% dels francesos, un 65% dels espanyols i un 62% dels italians. Això explicaria entre altres coses, la poca arribada de turistes de mercats emissors a Espanya aquest estiu. Una situació que canviaria positivament de cara als pròxims mesos.
Aquesta mateixa tendència també s’observa amb el turista espanyol, que farà turisme domèstic durant els mesos tradicionals: juliol (32%), agost (43%) i setembre (30%); i els viatges a l'estranger els retardarà per a setembre (27%) i octubre (21%).
Tot i així, sembla que estar vacunat és una de les condicions per a animar-se a viatjar fora, així un 13% dels espanyols declara que està esperant a rebre la vacuna per a anar-se'n de vacances. De fet, la població ja vacunada presenta una intenció de viatjar a l'estranger més alta que la mitjana (54% vs 46%).
Llocs pocs massificats i on es puga arribar amb cotxe
La pandèmia està molt present a l'hora de l'elecció d'un destí o un altre per als espanyols. Per això el 43% declara que s'inclinarà per llocs poc massificats, un 40% per destins als quals es puga arribar amb cotxe i per a un 26% és molt important que els indicadors Covid estiguen sota control allà on hagen d'anar. A més, per a un 21% és determinant alhora de triar que la destinació no requerisca de manera obligatòria una PCR o un test d'antígens.