La Comunitat Valenciana s'acosta als 30 °C i se superen els registres històrics en moltes localitats

Aquest dimecres, per contra, arriba una massa d'aire fred que deixarà uns valors més propis per a l'època de l'any

La calor intensa frega xifres de rècord a València aquest dilluns, per damunt dels 27 graus
La calor intensa s'acosta a xifres de rècord a la Comunitat Valenciana

L’alerta climàtica continua. Els termòmetres, que en aquesta època de l’any no haurien de pujar dels 12 °C de màxima i dels 2 °C o 3 °C de mínima, en molts punts de la Comunitat Valenciana superaven els 25 °C aquest dimarts. La temperatura més alta s’ha registrat a Palma de Gandia, a la Safor, amb 29,8 °C. I poc abans de les 14:30 hores, s’ha registrat un nou rècord de temperatura màxima per a un mes de desembre en diverses estacions de les comarques del sud de València i d’Alacant, algunes de les quals acumulen registres de dècades.

Al Vinalopó Mitjà, el municipi de Novelda ha registrat 28,8 °C, el valor més alt en aquesta localitat en un mes de desembre des que van començar els registres, el 1966; molt prop s’ha quedat la Costera, que en alguns punts, com Xàtiva, ha fregat els 28,7 °C, una temperatura que no es veia al desembre des del 1991.

A la Vall d’Albaida, Ontinyent ha registrat 27,9 °C; Alcoi ha superat els 26,5 °C, una temperatura molt inusual per a la comarca de l’Alcoià, coneguda per les baixes temperatures al desembre; pel que fa a altres punts tradicionalment frescos, com l’Alt Vinalopó, no s’han quedat arrere i Villena ha arribat als 26,2 °C.

Segons ha explicat l’Aemet, el rècord d'Ontinyent “és molt significatiu, perquè és un observatori centenari, dels més antics que hi ha”.

Són dades que contrasten amb les previsions dels meteoròlegs per a dimecres. Tots els paràmetres apunten que demà arriba una massa d'aire fred que deixarà uns valors més propis per a l'època de l'any. De nou, un canvi brusc que no ajuda el camp, la salut ni tampoc la ciutadania, que no pot canviar definitivament el fons d’armari. 

També et pot interessar

stats