La Comunitat Valenciana resol per primera vegada els expedients de dependència en termini

617 és el nombre de persones que han vist resoltes les seues sol·licituds de prestació de serveis o econòmiques en sis mesos.

La Comunitat Valenciana resol per primera vegada els expedients de dependència en termini
La Comunitat Valenciana resol per primera vegada els expedients de dependència en termini

La Comunitat Valenciana està resolent per primera vegada expedients de la dependència dins del termini que marca la llei, és a dir, en els primers sis mesos des que es presenta la sol·licitud. Així ho ha anunciat la consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, que ha destacat que "això no havia passat mai".

617 és el nombre de persones a qui han resolt l'expedient dins del termini i, per tant, la concessió d'algun tipus de servei o prestació econòmica del sistema d'atenció a la dependència.

La també vicepresidenta del Consell ha apuntat que el sistema d'atenció a la dependència està pròxim a les 70.000 persones i ha recordat que va prendre possessió d'aquesta conselleria al juliol del 2015, quan hi havia 45.000 persones a l'espera d'entrar en aquest servei de protecció autonòmic.

Ha reivindicat que, gràcies al "canvi profund" aplicat al sistema de la depedència, la llista d'espera ha passat de 46.496 persones a 19.514 en tres anys i el que el temps mitjà d'espera ha passat de quatre anys i mig fins a l'any i tres mesos de l'actualitat. Oltra ha destacat, així mateix, que s'han incorporat 50.461 nous beneficiaris al sistema de dependència.

Nous sistema de valoració del grau de dependència

El nou sistema de valoracions implantat fa dos anys per la Conselleria ha permés incrementar de forma progressiva el nombre de valoracions de la dependència, de manera que, per exemple, enguany n'han efectuat 15.699, cosa que suposa un 72,5% més que en el mateix període del 2017 i una mitjana de 86 valoracions diàries.

També et pot interessar

stats