La Comunitat Valenciana registrarà un dels augments més grans de persones dependents en la pròxima dècada

Segons un estudi, la dependència es convertirà en la contingència del segle XXI a causa de l'envelliment de la població.

La Comunitat Valenciana registrarà un dels augments més grans de persones dependents en la pròxima dècada
La Comunitat Valenciana registrarà un dels augments més grans de persones dependents en la pròxima dècada

La Comunitat Valenciana serà una de les autonomies espanyoles on més augmentarà el nombre de persones dependents en la pròxima dècada. Així ho assenyala l'informe La dependència a Espanya. Una contingència del segle XXI, elaborat conjuntament per l'Institut Santalucía i Analistes Financers Internacionals (AFI). La dieta, l'estil de vida, els factors mediambientals, la trajectòria laboral o la gestió de les llistes d'espera han sigut alguns dels factors que s'han tingut en compte.

La comunitat autònoma on, segons el document, hi haurà més persones dependents és Andalusia, seguida de Catalunya. Altres zones amb un fort creixement de la dependència seran Galícia i Madrid. D'aquesta manera, segons l'estudi, el perfil més comú de la persona dependent d'ací a deu anys seria el d'una dona, major de 65 anys i resident a Andalusia.

El document també apunta que la dependència es convertirà en la contingència del segle XXI a causa de l'envelliment de la població. No obstant això, la probabilitat de patir dependència severa, la que requereix atenció permanent d'una tercera persona per a realitzar les accions bàsiques, depén de tres factors: l'edat, el gènere i la comunitat autònoma de residència. En aquest sentit, la probabilitat de patir aquest grau de dependència és més alta com més elevada siga l'edat de la persona.

A més, segons l'informe, és més probable en dones, i la bretxa de gènere és més elevada a mesura que augmenta l'edat. Així, entre les persones octogenàries, l'informe preveu que les dones seran dependents més severes en un 6%, mentre que la xifra dels homes es redueix fins al 4%. Així, el 70% de les persones dependents seran dones i el 30%, homes. D'aquesta manera, per cada home major de 65 anys dependent sever, hi haurà 1,8 dones del mateix grup d'edat en aquesta situació.

També et pot interessar

stats