La Comunitat Valenciana registra 86 contagis en l’últim dia i 7 morts des de dissabte

Les comarques del nord no han notificat cap defunció per coronavirus des de dimecres 

Sanitaris atenen un malalt
Sanitaris atenen una persona malalta / Quique García (Efe)

La quarta onada avança lentament a la Comunitat Valenciana gràcies al vora 15% de la població valenciana vacunada ja amb la primera dosi i gràcies a la vigència de les mesures de control de la pandèmia, que encara restringeixen les trobades socials, els aforaments i la mobilitat de la ciutadania. 

Aquest dilluns, la Conselleria de Sanitat Universal ha notificat 86 positius per coronavirus en les últimes 24 hores, un registre que és vora la meitat que el de la mitjana setmanal, amb 160 casos.

La pressió hospitalària es manté relativament estable, els ingressos en planta baixen mentre que en les unitats de cures intensives repunten lleugerament. En aquests moments hi ha 302 persones hospitalitzades en els centres sanitaris valencians, 24 menys que divendres. D’altra banda, augmenten en 3 casos els ingressos en UCI, fins als 66. 

Pel que fa a les defuncions se n’han registrat 7 des l’actualització de dissabte, i això fa un total de 7.255 morts des del començament de la crisi sanitària. 

Castelló, sense defuncions des de dimecres 

El cas més cridaner de contenció de la Covid-19 és el de les comarques del nord que des de dimecres no han notificat cap defunció per coronavirus. De fet, des de l’inici del mes d’abril, a la província de Castelló només s’han notificat 9 morts, que representen menys del 10% de les registrades al territori valencià (92). 

Aquesta baixada de la mortalitat va unida també a la davallada dels contagis. Hui s’han comunicat 22 casos de coronavirus, unes xifres semblants a les de la mitjana de les tres últimes setmanes, amb vora 30 positius diaris. Aquest escenari no es produïa des de mitjans d’agost, abans que començara l’anomenada segona onada de la pandèmia. 

Cap contagi i defunció en les residències

Sanitat Universal no ha notificat cap contagi ni cap decés en les residències valencianes. Aquesta situació ja s’ha estat produït durant algunes jornades en l’últim mes, des que es completara la vacunació tant en els treballadors com en els residents d’aquests centres. En aquests moments, hi ha casos positius en cinc residències. 

També et pot interessar

stats