La Comunitat Valenciana registra 81 nous contagis i 7 defuncions per coronavirus

La pressió hospitalària es manté estable durant el cap de setmana, amb 266 persones ingressades, 62 en l’UCI

Sanitari realitza una prova PCR de diagnòstic de coronavirus / Efe
Sanitari realitza una prova PCR de diagnòstic de coronavirus / Efe

La Conselleria de Sanitat Universal ha comunicat aquest dilluns 81 contagis per coronavirus en l’últim dia. És un registre significativament inferior al de la mitjana setmanal, amb 175 positius diaris, però que podria deure’s al retard en les notificacions durant el cap de setmana.

Hui dia hi ha 3.991 persones malaltes de Covid-19 al territori valencià. Són vora 300 casos actius més que divendres, un creixement que en part s’associa al brot del Col·legi Major Ausiàs March i que va disparar el nombre de contagis durant el cap de setmana. 

La cara més negativa de la jornada la trobem en les defuncions. El departament que dirigeix Ana Barceló ha informat de 7 decessos des de dissabte, cap a les residències de persones majors. Així, des de l’inici de la crisi sanitària, han mort a la Comunitat Valenciana 7.295 persones. 

En una jornada en què s’inicia una nova relaxació de les mesures, la pressió hospitalària es manté estable durant el cap de setmana. Hui hi ha 266 persones ingressades en els hospitals valencians, 62 en les unitats de cures intensives. 

Cap mort ni contagi entre els residents

Des de divendres, no s'ha registrat cap decés ni positiu entre els residents dels centres de persones majors, encara que sí que s'han registrat tres treballadors contagiats. En aquests moments es mantenen els casos positius en cinc residències de majors.

Així mateix, s'han notificat huit brots des de l'última actualització, tot ells d'origen social excepte un a Requena de 3 casos d'origen laboral i un Borriana de quatre casos d'àmbit educatiu. La resta es localitzen a Paterna, Llíria, Manises i a València, que aglutina tres focus. 

També et pot interessar

stats